Saetde es torna a quedar la concessió dels pisos del comú d’Encamp al Pas de la Casa

La societat pagarà un cànon de 46.800 euros pels sis mesos, que recuperarà amb el lloguer dels immobles -entre 400 i 700 euros segons el nombre d’habitacions-, que podran acollir fins a 54 temporers

Els antics pisos socials del Pas de la Casa.
Els antics pisos socials del Pas de la Casa. ENGITEC

Sense sorpresa. Tal com ja ha succeït els darrers anys, serà Saetde l’encarregada de gestionar els antics pisos socials del Pas de la Casa, ara propietat del comú després de l’acord tancat va uns anys amb Gevivasa. La societat els destinarà als seus propis temporers per pal·liar les dificultats per trobar allotjament que tenen molts d’ells. En total, podran ocupar-los 54 persones.

Serà la quarta temporada d’hivern que l’empresa explotadora de les pistes de la parròquia es faci càrrec d’aquesta concessió temporal. En total, hi ha quinze pisos d’entre una i tres habitacions. En el seu dia, es van construir el marc del projecte d’habitatges socials llançat conjuntament pel comú d’Encamp i l’empresa Gevivasa. La iniciativa, però, no va funcionar com s’esperava i, uns anys després, la societat va demanar posar-li fi per poder vendre els pisos, ja que no estava traient el rendiment esperat. La corporació ho va acceptar i, a canvi, es va quedar amb una part dels immobles.

Edifici dels pisos socials de a Solana del Pas de la Casa.

Relacionat

Encamp limita a un màxim de 54 temporers els que podran allotjar-se als pisos del Pas

Fa uns anys, i veient els problemes que molts temporers tenien per trobar allotjament, el comú va aprovar que aquests habitatges es poguessin llogar durant l’hivern a aquest col·lectiu. El concurs es va licitar novament fa unes setmanes per trobar una empresa que s’encarregués de gestionar la concessió, a uns preus marcats: 400 euros pels pisos d’una habitació, 550 pels de dues i 700 pels de tres.

Ara, s’ha conegut el resultat que, de fet, ja és l’esperat. Com els tres darrers anys, és Saetde l’empresa que s’ha quedat amb l’encàrrec. Haurà d’abonar 46.800 euros al llarg dels sis mesos de concessió. De fet, la idea és que faci net perquè serà el que percebrà en concepte de lloguer. El comú sí que ha marcat que, per evitar el fenomen dels pisos pastera, hi haurà una limitació d’ocupació: es permetrà únicament dues persones per habitació. Per tant, un total de 54 temporers. 

Comentaris

Trending