Encamp limita a un màxim de 54 temporers els que podran allotjar-se als pisos del Pas

La corporació ha tret a concurs la gestió dels apartaments que es va quedar després de l’acord amb Gevivasa i preveu lloguers entre 400 i 700 euros mensuals per cadascun, amb un límit de dues persones per habitació

Edifici dels pisos socials de a Solana del Pas de la Casa.
Edifici dels pisos socials de a Solana del Pas de la Casa. ARXIU

El comú d’Encamp tornarà a posar els antics pisos de Gevivasa, a la Solana del Pas de la Casa, a disposició dels treballadors que vinguin a fer la temporada d’hivern a Andorra. La corporació ha licitat el concurs per trobar una empresa que els gestioni al llarg de sis mesos de la campanya i ha optat per mantenir els mateixos preus de l’any passat, entre 400 i 700 euros de lloguer al mes. En total, el màxim de persones que podran ocupar els apartaments és de 54.

Ja és el tercer any que es dona aquesta utilitat als immobles que, en el seu dia, van formar part d’un projecte de pisos socials impulsats pel comú. La iniciativa no va tenir la resposta esperada i, al final, d’acord amb Gevivasa, l’empresa que havia assumit la construcció i la gestió, es va tancar el projecte. La societat es va quedar la major part dels apartaments però uns quants van  ser per a la corporació.

La mesura vol servir per donar una solució a les importants dificultats que, les darreres temporades d’hivern, estan tenint molts treballadors per trobar allotjament. De fet, els tres anys que s’ha tret a licitació, ha estat Saetde qui ha agafat la concessió per als seus empleats. Tot fa pensar que la història es repetirà enguany.

En total, hi ha quinze pisos. Cinc, d’una habitació; vuit, de dues; i dos de tres. El comú, però, ja preveu que pugui albergar més d’un temporer per cada habitació. De fet, el plec de bases estableix un màxim de 54. És a dir, dos per cadascuna.

Els pisos estaran disponibles pel lloguer entre el 15 de novembre i el 15 d’abril. El concurs ja marca uns preus: 400 euros pels pisos d’una habitació, 550, pels de dues; i 700, pels de tres. El mateix cost que fa un any. En total, es demana que l’empresa que agafi la gestió aboni un cànon mensual de 7.800 euros; és a dir, 46.800 en total.

Comentaris (4)

Trending