La reactivació de Pardines i Engolasters es farà, almenys d’inici, sense telefèric

La proposta guanyadora del concurs d’idees, que inclou activitats “diferenciades” del que es pot trobar al país, no inclou el giny, però no descarta que es pugui tirar endavant en un estadi més avançat del projecte

Dues persones passegen pel camí de les Pardines.
Dues persones passegen pel camí de les Pardines.

El comú d’Encamp ha posat fil a l’agulla per tirar endavant un dels projectes que, en certa forma, és compartit pels tres grups, tant la majoria com la minoria: la revitalització de la zona del llac d’Engolasters i el camí de les Pardines. Ja s’ha tancat el concurs d’idees per veure quines activitats es poden fer i en els pròxims dies s’ha d’oficialitzar la decisió. No ha transcendit encara el projecte vencedor, però, segons ha pogut saber Altaveu, aquest no contempla, almenys inicialment, un telefèric des del poble. No es descarta el giny, però, en una segona fase.

Els programes electorals d’En comú per Encamp -la coalició entre Units pel Progrés (la branca de DA a la parròquia) i Liberals- i del Partit Socialdemòcrata sí que apostaven per aquesta infraestructura. Des d’Agrupament Encampadà, en canvi, no es veia necessària. Els tres grups, segons les fonts consultades, sí que han coincidit a l’hora d’escollir la proposta guanyadora del concurs d’idees.

El llac d'Engolasters.

Relacionat

Encamp impulsa un concurs d’idees per dinamitzar el llac d’Engolasters i les Pardines

De fet, s’assegura que l’elecció ha estat relativament senzilla, ja que la proposta, en tots els àmbits (tant en les idees que aportava com en aspectes econòmics i de finançament) era “el millor projecte” dels presentats sense cap dubte. Aquesta, però, no inclou el telefèric. De fet, dels diferents candidats, només una el contemplava. Fallaven les activitats a la zona del camí i del llac, que no han acabat de fer el pes.

Això no vol dir, però, que es descarti el giny. La proposta vencedora, que segons les fonts consultades aposta per activitats molt diferenciades del que es pot trobar a la resta del país, no l’ha inclòs al projecte. Almenys no d’inici. Sí que apunta que, malgrat tot, podria ser una opció, si el comú també hi està d’acord, per un estadi més avançat.

En els pròxims dies, l’acord amb el vencedor del concurs d’idees ha de ser validat per la junta de govern del comú i, ja posteriorment, pel ple. A partir d’aquí, caldrà treballar per veure quines propostes es volen (o es poden) realment tirar endavant, així com en el concurs que haurà de treure a concessió l’espai. En tot cas, queda clar que la corporació ha fet un pas endavant en un dels projectes pels quals es vol apostar de forma ferma.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending