Encamp impulsa un concurs d’idees per dinamitzar el llac d’Engolasters i les Pardines

Es vol un projecte d’activitats que permeti fer activitats la zona els 365 dies l’anys i dinamitzar econòmicament i turísticament el poble, sempre sent respectuós amb el medi natural

El llac d'Engolasters.
El llac d'Engolasters.

Encamp vol que potenciar els entorns del llac d’Engolasters i el camí de les Pardines amb l’objectiu que tinguin activitat els 365 dies l’any. Per això, des del comú s’ha impulsat un concurs d’idees amb la voluntat d'aconseguir la creació d'un projecte que repercuteixi en la dinamització econòmica i turística de la parròquia. Això sí, es vol que les propostes siguin sostenibles ecològicament, viables econòmicament i adreçades a un turisme de qualitat i respectuós amb l'entorn i la natura.

La zona, els voltants del llac d'Engolasters i del camí de les Pardines, compta amb un total de més de 200 hectàrees. Totes elles s’hauran de tenir en compte per presentar la proposta. Entre la documentació que demanarà a l’hora de presentar les idees hi ha un resum del projecte, un estudi de mercat, un pla de màrqueting, la descripció de l'equip humà necessari per al seu desenvolupament i el corresponent pla financer.

La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que “animem a les empreses a presentar-se al concurs d'idees perquè pugui néixer un projecte innovador, atractiu i respectuós amb l'entorn per aquesta zona d'Encamp, més enllà de l'estiu”.

El comú ha volgut donar un marge de temps ampli per poder preparar les propostes. Així, el termini no es tancarà fins al 31 de gener de l’any vinent. Els criteris que es tindran en compte per part del jurat, format per representants polítics de tots els grups comunals i de tècnics relacionats en la matèria, seran la imatge i la innovació de l'espai lúdic i recreatiu, la mobilitat, accessibilitat, funcionalitat i connexió, la sostenibilitat ambiental i ecològica i la integració amb l'entorn, i finalment, la viabilitat del projecte.

Els premis del concurs d'idees seran de 12.000 euros per a la proposta guanyadora. Les que quedin en segon i en tercer lloc rebran 8.000 i 5.000 respectivament.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending