El programa ‘Empodera’t’ d’Escaldes comença amb una masterclass de defensa personal

Fins a 50 dones podran aprendre, en parelles, els fonaments bàsics d’aquest esport per a sentir-se més segures i tenir una eina de protecció

Cartell programa Empodera't
Cartell programa Empodera't

Al mes de març, coincidint amb el dia de la dona, el comú d’Escaldes-Engordany va presentar un programa destinat a la dona, a la seva conscienciació, aprenentatge i adquisició d’eines. ‘Empodera’t’ és la clau mitjançant la qual la parròquia vol començar a preparar les veïnes per sentir-se més segures. La primera activitat s’engegarà el pròxim 8 de juny, i serà una Masterclass de defensa personal, en la que hi haurà 50 assistents que practicaran en parelles.

Magda Mata, consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, ha explicat que el fet que aquesta sigui la primera activitat del programa ha sigut “casualitat”. “Pròximament farem cursos d’informàtica, de comunicació, lideratge, habilitats socials i salut, donant-li un eix més formatiu”, indica Mata. De moment, les dones que estiguin interessades ja es poden inscriure per a la masterclass de defensa personal.

L’encarregat de posar-se al capdavant de la classe serà Xavier Herver, president de la Federació Andorrana de Karate. “Sabíem que ell ja treballava aquest aspecte i li ho vam plantejar”, ha apuntat Mata. 50 persones en parelles, per grup de convivència o afinitat podran participar en l’activitat. En el cas que s’acudeixi sola, es podrà assignar una parella allí mateix. El lloc on se celebrarà serà el Prat del Roure, que compta amb suficient espai per poder mantenir les mesures sanitàries corresponents.

Principalment, està dirigida a dones de més de 14 anys, “ja que requereix certa maduresa. No volem que ningú pensi que vénen a pegar, de fet, és el que volem evitar, arribar als cops”. Amb aquesta masterclass el que es busca és donar seguretat a l’hora de caminar per certes zones, tenir consciència de la realitat física de cada una i el coneixement de què es compta amb una eina de protecció enfront de una possible agressió.

De moment, aquesta serà l’única masterclass d’aquestes característiques i, des del comú, esperen que tingui bona acollida. Està oberta a totes les dones del país que estiguin interessades i, no es descarta repetir l’experiència. “Si morim d’èxit, ens plantejarem fer altres sessions més endavant”, ha apuntat Mata.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending