Polèmica a Encamp amb els desperfectes que han tornat a aparèixer a les avingudes

El PS lamenta que es paguen “les presses i la mala execució” de les obres, mentre que des de la majoria s’assegura que la situació estava prevista i es va voler un equilibri “entre l’estètica i un manteniment més intens”

Rajoles trencades a l'avinguda.
Rajoles trencades a l'avinguda.

La reforma de les avingudes torna a portar polèmica a Encamp. Des de la minoria de PS+Independents s’ha denunciat l’estat d’alguns trams de les vies, que alerten que fins i tot posen en risc les persones que hi caminen. Lamenten especialment el fet que la situació es doni quan fa relativament poc temps que es van reformar. Des de la majoria s’admet que hi ha zones on cal actuar, però es defensa que ja estava previst i que la voluntat era prioritzar l’estètica tot i ser conscients que caldria un manteniment específic.

Els consellers socialdemòcrates a la minoria, David Rios i Enric Riba, han denunciat la situació mitjançant un article d’opinió publicat a Altaveu. Entenen que “els encampadans encara estem patim les presses i mala execució d’aquesta infraestructura ‘estrella’”. I és que afirmen que el paviment “torna a estar malmès” i “les llambordes estan en uns llocs enfonsades i en altres aixecades”.

Relacionat

Les obres maleïdes

Així, apunten que “per quarta vegada caldrà tornar a tancar el trànsit per poder arreglar aquest desgavell”. Per això, indiquen que “no pot ser que la via principal de la parròquia hagi d’estar tallada una quinzena de dies cada any” i reclamen que “s’ha de buscar una solució definitiva al tema de les llambordes abans que l’haguem de pagar entre tots els encampadans”.

Des de la majoria comunal, però, s’ha volgut treure ferro a una situació que, de fet, asseguren que tenien prevista. Així ho ha explicat el cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres. “L’arquitecte ja ens ho va explicar, però vam preferir trobar un equilibri entre l’estètica i aquest manteniment”, ha apuntat. Així, ha remarcat que l’objectiu era que “les avingudes fossin maques”.

També ha deixat clar que la intenció del comú és actuar per refer les parts malmeses, en molts casos per la filtració d’aigua que a l’hivern s’acaba gelant. “Si veiem que el desperfecte és gran, actuem de seguida; si no, esperem que acabi l’hivern”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending