El pla d’urbanisme d’Ordino, canviat en només deu dies

El comú convoca una sessió “d’urgència” per aquest mateix divendres per aprovar definitivament la modificació, que s’haurà fet a una velocitat ben poc habitual en aquests procediments

Vista de la part central del poble d'Ordino.
Vista de la part central del poble d'Ordino.

El comú d’Ordino ha convocat una sessió extraordinària per aquest mateix divendres. L’objectiu del ple és aprovar de forma la modificació del pla d’urbanisme que ha de permetre reduir l’edificabilitat de gran part de les parcel·les encara verges del poble per evitar un creixement insostenible. El tràmit, està clar, tirarà endavant. I això suposarà que la modificació del POUP s’haurà consumat en un temps rècord: 10 dies. Una velocitat que, si més no, és ben poc habitual.

La llei marca que tota modificació d’un POUP ha de seguir diversos passos. El primer, una aprovació provisional pel ple del comú corresponent. Posteriorment, s’envia a Govern perquè la Comissió Tècnica d’Urbanisme validi els canvis o indiqui si hi ha alguna cosa incorrecta i, per tant, s’ha de modificar. Ja després, el ple de la corporació l’ha de votar, ara sí, de forma definitiva.

Una vista general d'Ordino.

Relacionat

El Govern aprova la modificació del Pla d’urbanisme d’Ordino en una setmana

I aquest és el procés que s’està seguint amb el pla d’urbanisme ordinenc. Queda clar que es volia celeritat, davant el risc que alguns propietaris impulsessin projectes massa grans vistos els estudis de sostenibilitat que s’han fet. Així, el dimarts 12, un dia després de presentar els canvis en una reunió de poble, es va fer l’aprovació provisional al ple.

Ràpidament, es va enviar el document a Govern. I aquest mateix dimecres, s’ha validat i s’ha retornat al comú. Demà divendres, a dos quarts de dues, el ple es tornarà a reunió, convocat amb “caràcter d’urgència”. Tot just amb un únic punt de l’ordre del dia: l’aprovació definitiva per oficialitzar, ara sí, els canvis.

Fonts consultades per Altaveu han explicat que la reunió de la CTU estava prevista ja per divendres passat. S’ha admès que, a l’ordre del dia inicial, no figurava el canvi de pla urbanístic a Ordino, però es va rebre la petició per incloure’l un cop aprovat provisionalment al comú. La documentació va arribar “amb temps suficient” per poder-la analitzar i donar el vistiplau, s’ha assegurat.

Una imatge de la reunió de poble sobre la modificació urbanística.

Relacionat

La modificació del pla d’urbanisme d’Ordino fa moure fitxa a l’Associació de Propietaris de Terres

Per tant, tot el procés s’haurà enllestit en deu dies. Un termini ben poc habitual en aquest procediment, que acostumen a allargar-se més, fet que no deixar de provocar certa sorpresa. Una recerca al BOPA permet comprovar com, en anteriors canvis tant a Ordino com a altres parròquies, els terminis han estat molt més amplis: des d’uns mesos a, fins i tot, més d’un any.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending