La modificació del pla d’urbanisme d’Ordino fa moure fitxa a l’Associació de Propietaris de Terres

Es reuniran pròximament per analitzar la situació mentre estan a l'espera de rebre la documentació amb tots els canvis que va aprovar dimarts passat el comú en sessió de consell

Comentaris

Una imatge de la reunió de poble sobre la modificació urbanística.
Una imatge de la reunió de poble sobre la modificació urbanística. Toni Solanelles

L'Associació de Propietaris de Terres Andorranes es reunirà pròximament i convocarà una roda de premsa per analitzar diversos aspectes com ara el de la modificació del pla d'urbanisme de la parròquia d'Ordino. L'entitat també és partidària que els comuns anul·lin l'import de cessió a les construccions perquè consideren que així es podria rebaixar el preu dels lloguers. 

Des de l'associació estan a l'espera de rebre el document amb les modificacions per a poder-lo estudiar detingudament. Una de les certeses és que amb la reducció de la volumetria els edificis perdran al voltant de 600 metres quadrats. La modificació que el comú va aprovar aquest dimarts, ha de ser ratificada pel Govern i després tornar a ser aprovada en sessió de consell de la corporació. Es proposa reduir l'ocupació de la parcel·la per tal d'esponjar més les edificacions augmentant l'espai verd urbà.

També s'elimina l'excepció dels consolidats de gestió directa igualant els paràmetres de l'ordinació en tota la zona. Es redueix l'alçada màxima per a una millor integració de l'entorn, per reduir la densitat edificada i per apropar la volumetria a la tipologia de muntanya. L'associació tindrà altres punts en la reunió com, per exemple, que es doni seguretat jurídica als propietaris per tal d'incentivar la construcció. S'oposen a la intervenció del Govern en el mercat i reiteren que volen protegir la terra garantint una bona gestió d’aquesta institució secular, fomentant un desenvolupament sostenible i afavorint la protecció del medi ambient.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending