El Govern aprova la modificació del Pla d’urbanisme d’Ordino en una setmana

El comú va lliurar la proposta el mateix dia de la seva aprovació i ja s’ha retornat després de l’anàlisi feta per la comissió tècnica, que ha avalat els canvis i es podran fer definitius

Una vista general d'Ordino.
Una vista general d'Ordino. ARXIU

El comú d’Ordino aprovava el passat dimarts la modificació del Pla d’ordenació i urbanisme (POUP) en 25 segons. Aquell mateix dia, i pràcticament de forma automàtica, es va entregar la proposta a Govern perquè una comissió tècnica pogués fer una anàlisi dels canvis. No tan ràpid, però sí amb bastant celeritat, l’Executiu l’ha aprovat i l’ha retornat a la parròquia per tal que aquestes variacions es puguin fer definitives.

Una setmana ha trigat la comissió tècnica de Govern a estudiar els canvis al POUP d’Ordino i aprovar-los. Aquest dimecres el ministre Portaveu, Eric Jover, indicava que ja s’havia tornat al comú i que els canvis que s’havien plantejat es podrien fer definitius. La forma ràpida de fer-ho, però, no hauria estat a causa de cap termini d’urgència, sinó més aviat per la complexitat, o la manca d’aquesta, que tindria la modificació. Segons ha explicat Jover, que no ha pogut determinar exactament els terminis habituals, “els calendaris es van movent en funció de la necessitat de la CTU”.

Així mateix, el ministre ha felicitat Ordino per la iniciativa, i ha recordat que és la segona parròquia que du a terme una mesura similar. Abans, va ser Canillo. “Nosaltres donem suport des d’un punt de vista tècnic, ells són qui han fet l’anàlisi i han vist que en funció de l’edificabilitat i els permisos vigents, el creixement poblacional no era sostenible”, ha explicat Jover. De fet, fer aquesta diagnosi ha indicat que és “un deure que hauríem de fer tots, dintre de les nostres competències, perquè el creixement ha d’anar acompanyat de la premissa de la sostenibilitat”.

Pel que fa al conflicte d’interessos que això genera entre el sector públic i privat, ha indicat que és habitual, “aquestes modificacions no són pacífiques”. Dintre de “l’element lícit” de les empreses de voler aprofitar les zones urbanitzables, ha recordat que “els gestors del territori per competència primera són els comuns”, i són qui tenen la darrera paraula en aquest sentit.

A nivell nacional, ha explicat que “ens sentim a gust en aquesta recerca de la sostenibilitat”. Ha assenyalat que, actualment, no existeix un esforç entre parròquies per consensuar posicions urbanístiques, sinó que s’arriba a posicions similars, “i des del Govern abastim amb les ferramentes per crear sinergies”.

Comentaris (2)

Trending