Parquímetres lauredians ‘intel·ligents’ d’anada i tornada

Sant Julià declara desert el concurs pel qual es va dotar tota la parròquia de maquinària nova per controlar digitalment les zones d’aparcament i al mateix moment convoca un nou concurs amb tot el mes de juny de marge per presentar ofertes

Un dels aparells reguladors de la zona blava a l'avinguda Francesc Cairat.
Un dels aparells reguladors de la zona blava a l'avinguda Francesc Cairat. Toni Solanelles

El serial dels parquímetres ‘intel·ligents’ de Sant Julià de Lòria està a poques setmanes d’acabar. La Batllia va declarar que l’adjudicació feta al seu dia no era correcta. I que s’havia de fer marxa enrere i tornar a valorar la segona de les propostes rebudes. Apuntaven ja els batlles que probablement s’hauria de declarar desert el concurs. I així s’ha fet. En un BOPA extraordinari vespertí, el comú lauredià ha publicat que deixa desert el concurs i immediatament en convoca un de nou.

Vaja, que o canvien molt les coses o gràcies a aquest segon procés, Tecnologia Capital, l’empresa a qui la corporació laurediana va adjudicar el subministrament i manteniment i tot i el que s’escau per controlar els aparcament de la parròquia, les zones blaves s’entén, de forma intel·ligent a través d’una aplicació digital quedarà validada. No està clar si l’altre aspirant i, al capdavall, empresa que va aconseguir tombar el concurs, Maviparq, s’acabarà presentant.

Primer pla d'un dels parquímetres dels quals se'n demana el desmuntatge.

Relacionat

L’empresa desestimada per als parquímetres de Sant Julià reclama la retirada dels equips

En tot cas, fonts properes a aquesta segona societat donen per perdut el cas mentre que els primers, vinculats a Andorra Telecom, sempre han mantingut que no tenien dubtes que continuarien fent-se càrrec de la gestió de la zona blava laurediana. En cas contrari, caldrà veure què estableix el nou plec de bases en relació amb la maquinària que tot just si fa un any que està instal·lada.

Els parquímetres, en general, funcionen a bon rendiment. La qüestió, com va quedar clar en la sentència que el comú ja no va recórrer, és que l’empresa guanyadora -que fins i tot abans que es fes públic el primer plec de bases en el sector en qüestió ja es donava per adjudicatària- no complia algunes de les condicions requerides pel comú de Sant Julià. Seguint, però, aquella sentència que va esdevenir ferma, a mitjan setmana passada la junta de govern comunal va declarar desert el concurs i va convocar el nou, de caràcter nacional i que dóna de termini fins a la 1 del migdia del 30 de juny perquè es puguin presentar les ofertes que s’escaiguin.

Comentaris (3)

Trending