Ordino preveu posar en marxa al maig la controvertida planta de compostatge de la Cortinada

Un cop rebuda l’autorització de Medi Ambient, el comú ajorna fins a l’abril les obres, de tot just una setmana, per construir la instal•lació, que ha de tractar uns 30 metres cúbics de material a l’any

Zona on podria anar la planta de compostatge.
Zona on podria anar la planta de compostatge. ARXIU

El comú d’Ordino preveu que la futura planta de compostatge que vol construir a la Cortinada es posi en marxa el maig del 2022. El projecte tirarà endavant un cop rebut el vistiplau del ministeri de Medi Ambient, ara fa uns dies. Les obres, però, encara trigaran, ja que no es preveuen impulsar fins a la primavera. La voluntat es manté inalterable malgrat els neguits que la instal·lació ha aixecat entre bona part del veïnat.

El projecte avança segons els plans previstos, quan es va anunciar ara fa uns mesos. De fet, ja ha superat la tramitació davant Govern, que l’ha autoritzat. Tot i que alguns treballs preparatoris al terreny on s’ha d’ubicar, al carrer Xalets, ja s’han fet, la construcció en sí de la planta no es farà fins després de l’hivern. Ocuparia uns 600 metres quadrats.

Zona on podria anar la planta de compostatge.

Relacionat

Medi Ambient autoritza la posada en marxa de la planta de compostatge a la Cortinada

En concret, i segons han explicat a Altaveu fonts comunals, la intenció és fer les obres durant el mes d’abril. Es tracta, asseguren, d’una “intervenció mínima”. De fet, es calcula que en tot just una setmana podrien estar enllestides.

Així, la previsió que es té des del comú és que es pugui posar en marxa durant el mes de maig. Tindria una capacitat per tractar material de 30 metres cúbics anuals. En concret, fusta triturada i herba provinent dels treballs dels parcs i boscos de la mateixa parròquia. Des del comú s’explica que “se seguirà el Pla de vigilància de l’avaluació d’impacte ambiental” i que “es controlaran els materials entrants, fusta triturada i herba” així com “les temperatures i la humitat per seguir el procés de transformació i la dispersió dels materials dipositats pel vent”.

Comentaris

Trending