Medi Ambient autoritza la posada en marxa de la planta de compostatge a la Cortinada

La instal·lació, que ha generat una important oposició entre els veïns de la zona, tindrà una capacitat per tractar fins a 30 metres cúbics de residus vegetals a l’any

Zona on podria anar la planta de compostatge.
Zona on podria anar la planta de compostatge. ARXIU

El ministeri de Medi Ambient ha donat el vistiplau per a la posada en marxa de la planta de compostatge que el comú d’Ordino està impulsant a la Cortinada. La planta, cal recordar, no és ben vista per una part dels veïns del poble, que temen que el projecte acabi sent més ambiciós del que inicialment s’ha dit des de la corporació i per les molèsties que els hi pugui generar. La previsió és que la instal·lació pugui tractar 30 metres cúbics anuals de material.

La iniciativa es va anunciar el passat mes de maig. La intenció del comú és ubicar la planta al carrer Xalets per tractar residus vegetals recollits a la mateixa parròquia i poder-los reaprofitar. La instal·lació ocuparia uns 600 metres quadrats de superfície i costaria uns 20.000 euros, segons els càlculs de la corporació, que al maig va posar el projecte a exposició pública, fet que ja va provocar una mobilització veïnal.

La futura planta es vol construir a la Cortinada.

Relacionat

La Cortinada podria acollir una planta de compostatge

Un altre dels tràmits necessaris era l’autorització per a l’inici de l’activitat. I aquesta ha arribat ara. El Govern va concedir el permís en la reunió del passat dimecres i aquest ha estat oficialitzat ara al BOPA. S’indica que es dona el vistiplau per a la “posada en funcionament de la planta per desenvolupar operacions de valorització de residus, consistents en una trituració i humidificació prèvies, si escau, de residus vegetals de fusta i residus verds biodegradables provinents de parcs, jardins i camins de muntanya, gestionats pel comú”. D’aquesta forma, s’hauria d’aconseguir “terra vegetal mitjançant un procés de compostatge”.

Zona on podria anar la planta de compostatge.

Relacionat

Mobilització a la Cortinada per intentar aturar la planta de compostatge

Segons el mateix document d’autorització, la planta té una capacitat de tractament de fins a 30 metres cúbics anuals. A banda, s’assegura que “totes les operacions es duran a terme exclusivament al recinte de les instal·lacions de l’activitat i els residus generats per l’activitat els recolliran i els gestionaran gestors privats convenientment autoritzats”.

Zona on podria anar la planta de compostatge.

Relacionat

Enuig entre els veïns de la Cortinada per l’inici de les obres de la planta de compostatge

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending