Enuig entre els veïns de la Cortinada per l’inici de les obres de la planta de compostatge

Els residents de la zona denuncien que els treballs han començat abans de la finalització del termini per fer al·legacions al projecte i entenen que les que puguin fer-se seran desestimades gairebé “sense llegir-les”

Zona on podria anar la planta de compostatge.
Zona on podria anar la planta de compostatge. ARXIU

Els veïns de la Cortinada que viuen prop de la zona que ha d’acollir la planta de compostatge que vol construir el comú han expressat preocupació i enuig després que, els darrers dies, hagin vist com a la parcel·la ja haurien començat les obres. Lamenten que aquestes tasques es facin ja abans fins i tot de la finalització del termini que el Govern ha donat per presentar al·legacions al projecte. Alguns es mostren indignats perquè tenen ja la sensació que totes les que es puguin presentar seran desestimades.

Des que, a finals de maig, es va fer públic el projecte que vol impulsar el comú, la polèmica l’ha acompanyat. Són molts els veïns del poble que no el veuen clar i que temen les molèsties que els pugui acabar generant, com ara el moviment de camions, el soroll o les possibles olors. I així s’ha fet saber a la corporació que, però, el defensa a capa i espasa.

Zona on podria anar la planta de compostatge.

Relacionat

Mobilització a la Cortinada per intentar aturar la planta de compostatge

Com és preceptiu, es va fer arribar el projecte al ministeri de Medi Ambient, que va fer pública l’avaluació de l’impacte ambiental que pot tenir. S’obria també un termini perquè es poguessin presentar al·legacions. Aquest finalitzava aquest divendres.

Per això, ha sobtat entre alguns dels veïns que ja dimecres i dijous s’hagin pogut veure operaris a la parcel·la on s’ubicaria la planta. En ser preguntats, aquests van explicar que ja començaven les obres. Tot just preparatius inicials, sí, però prou per indignar alguns dels residents de la zona.

La sensació que tenen molt d’ells, especialment els que viuen al carrer Xalets -el més proper al terreny- és que el comú “tira pel dret” i ja ha iniciat el projecte, malgrat que encara no havia finalitzat el termini d’al·legacions. Per tant, entenen que “no seran ni escoltades ni llegides”. Alguns dels veïns parlen obertament de “menyspreu”.

Vista de la part superior de la parcel·la on s'hauria d'ubicar la planta.

Relacionat

El comú d’Ordino defensa que la planta de compostatge “és totalment compatible” amb l’entorn

Des del comú sempre s’ha defensat el projecte, que suposaria una inversió de 20.000 euros. S’assegura que és perfectament compatible amb l’entorn i que és interessant perquè permetrà tractar els residus vegetals biodegradables que es generen amb les tasques de manteniment i neteja del medi rural”. El compost que s’obtingui servirà per abonar jardins i zones verdes de la mateixa parròquia.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending