El comú d’Ordino defensa que la planta de compostatge “és totalment compatible” amb l’entorn

La corporació manté que l’equipament que és previst que s’ubiqui a la Cortinada “es troba allunyat de nuclis poblacionals” i remarca que “l’alteració paisatgística durant i després de les obres serà pràcticament inapreciable”

Vista de la part superior de la parcel·la on s'hauria d'ubicar la planta.
Vista de la part superior de la parcel·la on s'hauria d'ubicar la planta.

El comú d’Ordino manté que la planta de compostatge que es pretén tirar endavant a la Cortinada “es troba allunyada de nuclis poblacionals” i que “és totalment compatible” amb l’entorn, atès que “l’alteració paisatgística durant i després de les obres serà pràcticament inapreciable”. Respon d’aquesta manera la corporació als neguits d’una part de la ciutadania, que s’han rebel·lat a haver d’acceptar la planta per l’impacte que entenen que comportarà i, també, perquè consideren que respon a interessos personals o particulars.

Davant d’això, la corporació ordinenca assegura que “es vol tirar endavant una planta de compostatge per als residus vegetals biodegradables que el mateix comú genera en les tasques de neteja i manteniment al medi rural”. Segons l’explicació comunal, “els residus provindran dels parcs, jardins i camins de muntanya” i “el compost servirà per abonar jardins, zones verdes i jardineres del comú”. La informació facilitada manté que la dimensió aproximada seria de 600 metres quadrats i el cost previst és de 20.000 euros, dels quals 13.786 és el cost de la trituradora. Els residus corresponen, segons refereix el comú citant el catàleg nacional de residus a biodegradables i provinents de la silvicultura.

Zona on podria anar la planta de compostatge.

Relacionat

Mobilització a la Cortinada per intentar aturar la planta de compostatge

Segons els aspectes analitzats a l’Avaluació d’Impacte Ambiental (AIA) que destaca el comú, “el projecte és totalment compatible i sense impacte sobre els hàbitats de fauna i flora; impacte atmosfèric, hidrologia, patrimoni cultural, etc. i cap generació de residus”. A més, “l’impacte, al marge de l’aplicació de les mesures preventives i correctores, es considera compatible, ja que la instal·lació té poc abast, es troba allunyada de nuclis poblacionals. L’alteració paisatgística durant i després de les obres serà pràcticament inapreciable”.

Comentaris (4)

Trending