Mobilització a la Cortinada per intentar aturar la planta de compostatge

Hi ha malestar entre una part del veïnat, que considera que el projecte pretén ser molt més ambiciós del que es diu inicialment, i que tindrà un impacte a tots nivell molt important

Zona on podria anar la planta de compostatge.
Zona on podria anar la planta de compostatge. ARXIU

Un sector veïnal cada vegada més important de la Cortinada s’està mobilitzant per fer sentir el seu neguit i malestar per la planta de compostatge que el comú està decidit a tirar endavant i que si no hi hagués inconvenient s’hauria de posar en funcionament durant el mes de juliol. Els crítics amb el projecte consideren que la planta només respon a interessos particulars i temen que les dimensions i les pretensions inicials d’acollir només matèria vegetal de la parròquia siguin, això, només una cortina de fum que serveixi per obrir la porta a quelcom més ambiciós.

Hores d’ara hi ha el projecte en exposició pública. Alguns dels detalls que haurien transcendit han posat en guàrdia els veïns, especialment aquells que viuen més a prop del carrer Xalets de la Cortinada, que és on s’hauria d’ubicar la planta. Els crítics consideren que el terreny de 600 metres quadrats que ha d’albergar el projecte és sols una mena de primera fase, però que fàcilment es podria multiplicar per tres o quatre el recinte en un futur no gaire llunyà.

La futura planta es vol construir a la Cortinada.

Relacionat

La Cortinada podria acollir una planta de compostatge

Tràfec de camions, males olors, soroll constant… és el que tem el veïnat, que ja hauria fet les gestions necessàries per poder rebre explicacions. El comú en tot moment ha mirat de tranquil·litzar els veïns i ha assegurat que no ha de suposar ni cap perill ni cap inconvenient. La inversió que s’hi preveu fer és d’uns 20.000 euros, tot adoptant les mesures escaients perquè la planta quedi integrada a la zona. Però els ciutadans de la Cortinada, almenys una part significativa, no estan gens tranquils.

Recorden que ben a prop d’on es vol desenvolupar el projecte hi ha flora d’un valor ecològic notable que es pot veure afectada per la planta. També emfatitzen el fet que no gaire lluny de la zona hi ha un conjunt monumental de primer ordre, liderat per l’església romànica de Sant Martí. En tot cas, els veïns esperen les degudes explicacions comunals però hi veuen, en el projecte, més ombres que no pas llum. I molt gat amagat.

Etiquetes

Comentaris (26)

Trending