La Cortinada podria acollir una planta de compostatge

El projecte està impulsat pel comú d’Ordino i s’ubicaria al carrer Xalets si supera els tràmits necessaris, com ara l’exposició pública de l’estudi d’impacte ambiental sobre la instal·lació

La futura planta es vol construir a la Cortinada.
La futura planta es vol construir a la Cortinada.

El comú d’Ordino vol impulsar una planta de compostatge a la Cortinada. Un pas previ per poder tirar endavant el projecte s’ha complert amb la seva exposició pública perquè les persones que es puguin veure afectades hi facin al·legacions. La factoria permetria tractar residus locals de matèria vegetal biodegradable per poder ser aprofitats posteriorment.

La idea de la corporació ordinenca és situar la futura planta de compostatge a la Cortinada. Més concretament, al carrer Xalets. Per poder tirar-ho endavant, un dels tràmits ha estat realitzar un estudi de l’avaluació de l’impacte ambiental que pot tenir. Ara, aquest treball s’ha sotmès a exposició pública, com queda reflectit en el BOPA.

L’objectiu de la futura instal·lació és agafar els residus locals de matèria vegetal biodegradable. Després, la substància obtinguda es podria reaprofitar per a diferents tasques. D’aquesta forma, no cal portar-la al forn incinerador i, per tant, el procés d’eliminació d’aquests residus és més sostenible.

L’estudi d’impacte ambiental es podrà consultar fins al 27 de juliol. Posteriorment, si no rep cap al·legació, es podrà tirar endavant el projecte.

Comentaris (2)

Trending