L’operari del comú d’Encamp estava reomplint forats al camí del Rigoder amb grava de la pluja

Si no hi ha canvis, aquest dilluns una grua tipus aranya traurà del riu on va caure la ‘bobcat’ accidentada, d’uns 3.000 quilos de pes

Zona on s'estava actuant, hores després de l'accident.
Zona on s'estava actuant, hores després de l'accident.

L’operari del comú d’Encamp que dijous al matí es va accidentar fent tasques de manteniment al camí del Rigoder, als Cortals, estava reomplint alguns forats que havien aparegut a l’esmentat camí amb grava recuperada dimarts passat arran de la tempesta que va caure amb intensitat a la parròquia encampadana. Segons fonts comunals, és una pràctica habitual i que l’equip de manteniment fa tot sovint.

Malgrat que el treballador del comú es va fracturar cinc costelles, sortosament no va haver de lamentar danys majors. Caldrà que estigui una temporada de baixa laboral recuperant-se. Aquest dilluns és previst que una grua tipus aranya arribi fins a la zona de l’incident i es pugui treure del riu, on va caure, la retroexcavadora que conduïa l’operari i que en un moment donat, fent marge enrere, es va desestabilitzar i va precipitar-se marge avall prop de deu metres.

El camí del Recoder en el punt on hi ha hagut l'accident i al fons un agent de circulació i un tècnic de grues valorant la situació.

Relacionat

S’estimba amb una ‘bobcat’ arranjant un camí als Cortals d’Encamp i es fissura cinc costelles

La ‘bobcat’, segons les fonts comunals consultades, pesa uns 3.000 quilos i l’única grua existent al país que dijous mateix l’hauria pogut retirar, per les seves característiques i per les característiques del camí, era impossible que pogués establir-se i recolzar-se degudament a la zona del Rigoder. Per tant, s’haurà d’esperar a dilluns. Dijous mateix s’haurien intentat salvar els litres de combustible que es va poder i que en la seva gran majoria van anar del dipòsit -n’hi havia mig, aproximadament- a l’aigua del rierol.

Efectes de la presència de combustible al rierol.

Relacionat

La retroexcavadora estimbada als Cortals d’Encamp va deixar anar mig dipòsit de combustible al riu

Pel que fa a l’actuació que s’estava fent al camí, les fonts comunals consultades han assegurat que és competència del comú fer treballs en aquella zona i en d’altres de la parròquia. I que periòdicament es revisa l’estat dels camins i s’aprofita sempre la grava que es recupera en aiguats com el de dimarts passat. Altres fonts han explicat que a la zona dels Cortals on s’actuava recentment s’hi han fet tres construccions de notables dimensions i que segurament, el pas de vehicles que han comportat els treballs havien fet més malbé del compte el camí i algun altre veí de la zona es deuria queixar al comú i deuria demanar que es restablís el bon estat del traçat, que no deixa de ser una mena de pista forestal.

Comentaris (5)

Trending