La retroexcavadora estimbada als Cortals d’Encamp va deixar anar mig dipòsit de combustible al riu

Caldrà una màquina especial per retirar la ‘bobcat’ del lloc on va caure, ja que l’única grua que hi ha al país que podria haver-la tret no entra quan obre les potes al camí de Rigoder

Efectes de la presència de combustible al rierol.
Efectes de la presència de combustible al rierol.

La retroexcavadora que conduïa aquest dijous al matí un operari del comú d’Encamp pel camí de Rigoder, a la zona dels Cortals, tot fent el manteniment de la zona, i que es va precipitar marge avall, va acabar deixant anar al riu poc més de mig dipòsit, d’uns cinquanta litres, de combustible. Poc s’ha pogut fer per eliminar el fuel, que en gran mesura va anar rierol avall. La ‘bobcat’ encara no s’ha pogut retirar.

Les darreres hores, tant inspectors del departament de Medi Ambient com agents del cos de salvament i extinció d’incendis han acudit a lloc. Ja des d’anit es van situar a la zona unes barres absorbents per intentar eliminar el combustible que encara quedés a l’aigua, que en cap cas va a cap servei de boca. Segons fonts properes a Medi Ambient, malgrat lamentar la situació, l’afectació és molt minsa. No s’ha detectat la mort de cap peix ni tan sols que arribés combustible a Engolasters, punt final de l’aigua del rierol dels Cortals, que servei per a la producció d’energia hidroelèctrica.

El camí del Recoder en el punt on hi ha hagut l'accident i al fons un agent de circulació i un tècnic de grues valorant la situació.

Relacionat

S’estimba amb una ‘bobcat’ arranjant un camí als Cortals d’Encamp i es fissura cinc costelles

Ara el que cal és retirar la retroexcavadora. I de moment no està sent una missió fàcil. L’única grua que semblava que podia servir per fer la feina, tampoc no ha pogut passar pel camí. Quan la màquina en qüestió obre les potes, no entra per la zona de Rigoder. Així les coses, caldrà esperar l’arribada d’una grua tipus aranya per fer la feina de retirada de la ‘bobcat’ que conduïa un operari comunal de 46 anys, que sortosament només es va fissurar cinc costelles i es va fer múltiples contusions més. Però és que la caiguda, marge avall prop de deu metres, hauria pogut tenir conseqüències més greus.

Comentaris (5)

Trending