Música i grafia s'uneixen de la mà a l'espai Caldes d'Escaldes-Engordany

La tendència musical es caracteritza pel seu interès en la grafia com a recurs d'expressió i creativitat amb un creixement en la segona meitat del segle XX

Comentaris

David Sanz explicant una de les imatges de l'exposició.
David Sanz explicant una de les imatges de l'exposició.

La zona d'exposicions de l'espai caldes ofereix la possibilitat d'endinsar-se en una de les tendències musicals més innovadores de la segona meitat del segle XX: la música gràfica. A partir de la col·lecció privada de David Sanz es pot conèixer l'evolució d'aquesta, així com l'obra d'artistes referents en aquest àmbit i l'opinió d'artistes rellevants. A més, es desenvolupen dues activitats paral·leles per tal de potenciar la mostra i acostar altres àmbits culturals a la població.

Sota el títol Una poètica del vertigen. Música i grafia, l'espai Caldes de la parròquia escaldenca exposa, fins al 10 de setembre, una mostra entorn d'una de les tendències musicals més innovadores de la segona meitat del segle XX: la música gràfica. Es tracta d'una vuitantena de partitures i altres documents de la col·lecció personal del David Sanz com ara correspondència, llibres, programes de concert, i enregistraments, entre d'altres.

Les obres permeten copsar el naixement i desenvolupament d'aquesta tendència musical, que es caracteritza pel seu interès en la grafia com a recurs d'expressió i creativitat. L'exposició està estructurada com un viatge amb el qual pot conèixer l'obra de compositors com Schoenberg, John Cage, Krystof Penderecki, Sylvano Bussotti, o Georg Crumb. A més, la mostra permet conèixer de primera mà les opinions d'alguns dels compositors més rellevants com són Helmut Lachenmann, Joan Guinjoan, Luis de Pablo o Josep Maria Mestres Quadreny, en vídeos on exposen la seva visió sobre l'estètica i les obres.

Entorn de la mostra, a més, es desenvoluparan activitats paral·leles. La primera d'elles el 20 de juliol a les 20 hores. Es tracta d'un espectacle a càrrec del guitarrista David Sanz amb l'acompanyament de la veu de Noemí Rodríguez i la dansa de Xavi Pérez, mentre que el 23 d'agost serà el torn del concert Albert Bartomeu que recrearà l'esperit d'innovació i creativitat que el segle XX va portar a l'art i a la música.

Etiquetes

Comentaris

Trending