La minoria d’Encamp, preocupada per l’evolució del projecte de Prada de Moles

Els tres consellers han mostrat el seu neguit perquè una única empresa hagi retirat el plec de bases com per com pot afectar això a la participació del comú

Una vista de l'actual Prada de Moles.
Una vista de l'actual Prada de Moles.

El projecte de Prada de Moles genera força preocupació a la minoria encampadana. Tant la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, com els consellers de PS + Independents, David Rios i Enric Riba, han exposat els seus neguits per dos motius principals. D’una banda, que únicament una empresa hagi retirat el plec de bases. I de l’altra, com això podrà afectar a la participació i a l’aportació del comú.

El comú d’Encamp va anunciar fa uns dies que s’ampliava el termini per presentar ofertes per Prada de Moles. El motiu és que únicament havia retirat el plec de bases una empresa, i sol·licitava més temps per poder estudiar el projecte. Aquesta decisió ha creat neguit principalment en la minoria. No tant pel temps afegit, sinó perquè únicament una entitat estigui interessada. “Pensàvem que podia haver-hi dos, i això hagués fomentat la competitivitat i hagués facilitat triat la millor opció, ara estem a l’espera”, ha apuntat Vidal. En aquesta mateixa línia s’han mogut Rios i Riba, que han justificat que “el projecte és molt complex, sabem que no el pot desenvolupar qualsevol, però quedem a l’aguait”.

Vista aèria de l'actual Prada de Moles.

Relacionat

Encamp prorroga dos mesos el termini per presentar ofertes per Prada de Moles

Riba ha assegurat que són conscients que es tracta d’un projecte no únicament parroquial, “sinó que esdevé nacional, així que veurem fins on pot arribar el comú perquè es desenvolupi”. És en aquest punt on Vidal també ha mostrat certa preocupació, “ens pareix excessiu que el comú vulgui aportar 10 milions d’euros, sent així que ja es cedeix el terreny, caldrà veure fins on arriba el cànon”. La principal preocupació per als consellers del PS, però, radica en el fet que aquesta partida no s’ha previst en el pressupost de l’any “i això s’hauria de treure d’endeutament o d’altres partides”.

La cònsol major, Laura Mas, ha assegurat que, per part de la majoria, “no ens preocupa que el preu pugui pujar, el plec de bases és prou clar”. Pel que fa als candidats, ha assegurat que hi havia dos molt clars, però que finalment sols ha retirat el plec un. Per donar tranquil·litat als neguits, ha traslladat que l’oferta no és definitiva ni té perquè portar-se a terme, “el comú sempre té l’última paraula sobre si acceptar-la, o no”.

Etiquetes

Comentaris

Trending