Homenatge pòstum al doctor Escoda en el marc de la festa major del Pas de la Casa

El comú i la comissió de festes han fet entrega d’una placa commemorativa a la família del metge que va posar en marxa el centre mèdic a la localitat; les activitats continuen aquesta tarda i dissabte 2 de juliol amb el concurs de pesca, recuperat enguany després de la pandèmia

Lliurament d'una placa commemorativa a familiars del doctor Escoda.
Lliurament d'una placa commemorativa a familiars del doctor Escoda. COMÚ D'ENCAMP

El Pas de la Casa ha retut homenatge, a títol pòstum, a qui va ser un pioner de la medicina a la localitat encampadana, el doctor d’origen tarragoní Josep Marc Escoda Sales, que es va especialitzar a la dècada del 1970 en tractar lesions relacionades amb els esports d’hivern i va morir el 2016. El comú i la comissió de festes han fet entrega d’una placa commemorativa a la família del metge en el marc de la festa major lligada a Sant Pere.

En la placa commemorativa a la família Escoda s’agraeix “l’esforç, la dedicació i tots els anys de compromís amb el poble” presentats per part del doctor. Als actes han assistit el cònsol menor del comú d’Encamp, Jean Michel Rascagnères, els consellers comunals i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. La commemoració forma part dels homenatges anuals que fa la comissió de festes, des de l’any 2019, amb la voluntat de lloar i posar en valor als pioners del Pas de la Casa.

Escoda fou pioner del 1970 i va ser reconegut per la seva experiència i coneixement de l’atenció mèdica en els esports d’hivern. La temporada del 1972-1973 va crear el Centre Mèdic Pas de la Casa-Grau Roig i durant molts anys va ser alhora metge de la vila. El doctor, originari de Vandellòs, poble del Camp de Tarragona, va morir el 10 de febrer de l’any 2016. Després de la missa i l’homenatge, els assistents s’han aplegat a la plaça de l’Església per gaudir del dinar popular i de l’actuació del grup de tribut a Queen, Bulsara.

LA FESTA CONTINUA

Aquesta tarda continuaran els actes de Sant Pere un berenar popular a les 17 hores. De cara al vespre, a les 20 hores, se celebrarà un concurs de petanca davant de l’Oficina de Correus i a les 21.30 hores es farà un ‘tapeig’ popular on participaran la gent del poble aportant plats típics de diversos llocs del món que tothom podrà degustar. Posteriorment, a les 21.30 hores, es faran els focs artificials de fi de festa, i a les 23 hores, serà el torn de la música amb el grup de versions Kinki Band. La nit acabarà amb la sessió del conegut DJ de Flaix FM Miquel González, que començarà a actuar a les 03 hores.

Finalment, dissabte 2 de juliol la jornada començarà amb el concurs de pesca al llac de les Abelletes (a les 07 hores), que es recupera enguany després de la pandèmia. El dia continuarà amb una costellada popular al mateix lloc a les 12 hores. Al vespre, a les 20 hores, tindrà lloc un partit de futbol popular per a majors de 15 anys i les inscripcions s’han de realitzar a través de les xarxes socials de la Comissió de Festes, el partit i l’entrega de trofeus tindrà lloc al Centre Esportiu. A les 21.30 hores es farà un pica-pica per recuperar forces i l’últim acte del dia i de la festa major del Pas de la Casa serà l’actuació del grup musical Rumband, que començarà a les 22 hores.

Comentaris

Trending