Gili assegura que es tenen previsions per poder guanyar places d’aparcament

Enfront de la proposta dels Liberals de la construcció d’un pàrquing soterrat al Clot d’Emprivat, ha indicat que és més complicat a causa que gran part de la cessió està feta

Els liberals escaldencs proposen la construcció d’un pàrquing soterrat per solucionar la falta d’aparcament al Clot d'Emprivat.
Els liberals escaldencs proposen la construcció d’un pàrquing soterrat per solucionar la falta d’aparcament al Clot d'Emprivat. Liberals d'Andorra

L’aparcament a Escaldes-Engordany arriba a ser un problema real quan hi ha gran afluència a la parròquia, com aquest cap de setmana amb el Tour Auto, i la cònsol major, Rosa Gili, ho admet. Enfront de les reclamacions dels Liberals dels darrers dies per aquesta manca, Gili indica que es tenen previsions per poder aconseguir noves places properament. D’altra banda, per la proposta de poder fer un pàrquing soterrat al Clot d’Emprivat, ha indicat que “és més complicat”, a causa que part de la cessió està feta.

“Som conscients que quan hi ha molta gent es va molt just”, ha apuntat Gili, “però també n’hem parlat moltes vegades”. Aquesta ha estat la resposta de la cònsol després de les reclamacions dels Liberals de la manca d’aparcament a la parròquia i de les diverses propostes que s’han fet. En aquest sentit, Gili ha indicat que “molts dels pàrquings cèntrics són de propietat privada i, per tant, si la propietat vol tirar endavant una construcció, doncs està en el seu dret”. Però, ha assenyalat que aviat es començarà l’obra per fer més gran el pàrquing del Fener, i que es tenen previsions per fer pròximes actuacions per guanyar més places. “És una de les feines que toca fer des dels comuns i anar veient com resoldre aquesta problemàtica”.

Benjamí Tutrice i Higini Martínez-Illescas en la roda de premsa que ha servit pes estrenar el nou local de Liberals a Escaldes.

Relacionat

Liberals proposa que el comú d’Escaldes negociï places d’aparcament a les Torres

D’altra banda, sobre la proposta específica de negociar un aparcament soterrat al Clot d’Emprivat, Gili ha apuntat que “és més complicat”. Segons ha explicat la cònsol “gran part de la cessió ja està feta, però evidentment ho anem plantejant”. A aquest inconvenient, se li suma també l’espai que pugui haver-hi per tal de crear aquest aparcament. En primer lloc, perquè la construcció ha de tenir certes places, i s’ha de veure si hi ha suficients. De l’altra, ha assenyalat Gili, “quan més escales cap avall hi ha les capes freàtiques, i tampoc es pot fer molt d’avenç”.

CANVI DE MODEL

Per la proposta de canvi de model que es va fer per a les torres d’Escaldes, Gili ha indicat que es començarà a parlar amb aquells que no han acudit al comú encara. “La impressió que tinc és que potser no es va rebre malament la nostra proposta, i per tant, acabarem de veure quin retorn tenim”. Sigui com sigui, Gili ha assegurat que “aviat ens hem de posicionar”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending