La Festa del Poble d’Encamp guanya un dia i té el FesTAPA com a novetat

La programació començarà el 23 de juny, amb la revetlla de Sant Joan que protagonitzarà el trio ‘del confinament’ Stay Homas, i finalitzarà el dilluns 26, que serà festiu a la parròquia; en total s’oferiran més de 40 activitats per a tots els públics

La cònsol i membres de la comissió de festes.
La cònsol i membres de la comissió de festes. comú d'encamp

La Festa del Poble d’Encamp tindrà activitats enguany durant quatre dies, és a dir, un dia més del que sol ser habitual atès que el 26 de juny serà festiu també a la parròquia. La principal novetat és el FesTAPA, que tindrà una rellevància especial entre la quarantena d’activitats que componen el programa.

La festivitat començarà el 23 de juny, amb la revetlla de Sant Joan que, com va avançar l’Altaveu, protagonitzarà el trio català de música diversa que es va gestar i va agafar volada durant el confinament Stay Homas. La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, que ha presentat aquest matí el programa d’activitats, juntament amb la Comissió de Festes, ha assegurat que amb el dia festiu afegit es dona “resposta a les peticions dels veïns, del Consell d’Infants i de la pròpia Comissió de Festes".

cartell festa del poble PNG
Cartell de la Festa del Poble.
 

Mas ha afirmat que “la Festa del Poble cada vegada, segons el comú, ha agafat més engranatge i els ciutadans la viuen més, per això, vam decidir afegir aquest dia”. La cònsol també ha agraït a la comissió i al departament de Cultura “per fer realitat les programacions” i crear propostes “pensades per a tothom”.

Entre els actes més destacats del programa hi ha, segons destaca el propi comú, un gran concert del conegut grup Stay Homas, que com s'ha dit es va donar a conèixer durant la pandèmia, la nova FesTAPA, el tradicional Encamp de Gresca, la gimcana interparroquial, una ballada de sardanes i el ja consolidat Crash Car, entre moltes altres activitats. El programa complet es pot consultar en línia i descarregar a comuencamp.ad.

Stay Homas en concert.

Relacionat

Encamp ‘canvia’ Pignoise per Stay Homas, el grup estrella del confinament

Per part de la Comissió de Festes, Nelson Damas i Christian Fernandes han assegurat que hi ha propostes de tots els àmbits: esportives, musicals, infantils, gastronòmiques, d’oci, etc. A més, Nelson Damas ha matisat que a banda de les novetats, els actes tradicionals segueixen tenint molta “presència i representació” a la parròquia i “hem intentat pensar en una programació per a tothom”.

EL FESTAPA

Pel que fa a la novetat, la FesTAPA, Christian Fernandes ha destacat que en “essència és la recuperació de l’Encamp de Tapes que es feia abans de la pandèmia, però a més, millorant-la". L’activitat “es centralitzarà en un mateix dia, el dilluns 26 de juny, on els diferents establiments de la parròquia oferiran una tapa representativa de la seva gastronomia”. A més, “hi haurà un premi per a l’establiment amb la millor tapa i també per als participants que completin el passaport de tapes. D’aquesta manera, es dona visibilitat als establiments i s'incentiva la participació dels ciutadans”.

Programa Festa del Poble PNG
Programa de la Festa del Poble.

Actualment, hi ha una desena d’establiments que han confirmat la seva participació en la FesTAPA “a l’espera d’ultimar unes reunions i acabar de parlar amb més restaurants”, ha matisat Fernandes. En aquest sentit, ha explicat que els establiments que estiguin interessats a participar en l’activitat poden posar-se en contacte amb l’organització.

D’altra banda, les inscripcions per al sopar de gala i el sopar de solters i solteres ja estan obertes i es poden realitzar la primera a la Valireta i la segona al Punt d’Informació Juvenil d’Encamp. Amb un preu de 20 i 35 euros, respectivament.

La majoria d’activitats es concentraran a la plaça dels Arínsols i a la zona de Sant Miquel (tant a la plaça com a l’aparcament). També es faran actes al Complex Esportiu i Sociocultural, a Prada de Moles, al Passeig de l’Alguer, al carrer Major, a la piscina de la Mola, al Cafè del Poble i a l’aparcament de Prat de l’Areny.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending