El servei es va posar en marxa l’estiu del 2021 amb una prova pilot que va funcionar raonablement bé. Per això, es va consolidar a partir de febrer del 2022, de forma gratuïta. Viatges Soldevila és l’empresa responsable del transport i el servei d’atenció telefònica el portaria Espic. Ara, quan està a punt de complir dos anys, el comú vol introduir canvis en la forma de funcionar. Així s’estaria ja traslladant a alguns dels seus usuaris, segons ha pogut saber Altaveu.
La idea, que s’hauria de començar a aplicar en pocs dies -probablement, ja la setmana vinent-, seria convertir l’actual bus en un servei mixt. Així, es mantindria el funcionament via demanda prèvia, però en alguns punts del trajecte es faran també parades establertes i es podrà agafar. S’entén que, d’aquesta forma, s’optimitzarà la fórmula i es podria guanyar usuaris.
Especialment, es treballa per acabar de definir tot plegat a la part de la carretera d’Engolasters. Així, la consol major, Rosa Gili, ha insistit en el fet que “volem millorar” i ha admès que, en alguns moments, “tenim cert col·lapse perquè morim d’èxit”. I és que, com ha volgut posar en relleu, “cada cop tenim més usuaris i no hi ha 50.000 busos”.
Un dels problemes que s’ha constatat és, com s’ha dit, a la zona d’Engolasters. “Quan un vehicle marxa cap allà, surt del circuit durant molt temps i això fa que altres usuaris vegin incrementar el seu temps d’espera”, explica Gili. Aquesta situació, s’entén, anirà a més durant l’estiu, quan són més les persones, tant del país com turistes, que pugen cap al llac. I és que es vol corregir amb el nou sistema, que ha d’entrar en vigor “molt aviat”.
La cònsol remarca que el treball que es fa ara entra dins “d’una lògica de millora” d’un servei que, defensa, funciona raonablement bé. “Hem fet enquestes de satisfacció i la gent està contenta”, assegura, tot indicant que les modificacions de funcionament “seran en beneficis de tothom”.
Això se sumarà a un canvi que ja es va fer a inicis d’any. En els primers mesos de vida, qui atenia les trucades era l’empresa Espic, participada per Andorra Telecom. Des del gener, es fa càrrec el mateix servei de circulació de comú. Això suposa un estalvi econòmic però també una millor atenció, ja que amb el format anterior, pel desconeixement de la parròquia, “es produïen algunes disfuncions”.
Comentaris (4)