Els usuaris del bus a la demanda d’Escaldes gairebé es tripliquen en un any

El nombre de persones que utilitza el servei de forma habitual ha passat de ser 467 al juliol de 2021 a 1.280 al llarg d’aquest estiu, tenint un augment del 63,5%

Comentaris

Una imatge del vehicle del bus a la demanda.
Una imatge del vehicle del bus a la demanda. Toni Solanelles

El funcionament del bus a la demanda (EE-Bus) d’Escaldes-Engordany ha tingut un creixement positiu durant el seu primer any de funcionament. De fet, el nombre d’usuaris habitual gairebé s’ha multiplicat des de juliol de 2021 fins a l’estiu de 2022. Concretament, el percentatge d’augment ha estat del 63,5%, passant de 467 fins a 1.280. La tendència ha estat sempre a l’alça, a excepció del mes d’abril, que va patir una petita davallada.

Segons indica el comú d’Escaldes, durant el primer any de funcionament el bus a la demanda ha assolit una gran acceptació entre la població. El creixement, parlant en xifres, ha estat del 65,3%, passant de 467 usuaris habituals al 2021 fins als 1.280 del mateix període del 2022. Aquesta tendència a l’alça també es veu en el nombre de viatges completats, que ha passat de ser 3.487 a 6.534. El mes amb menor afluència va estar l’abril, on va baixar fins a 5.944, però es va recuperar ràpidament al maig.

El comú, per poder fer un balanç concret, ha realitzat diverses enquestes de satisfacció. La resposta més habitual que s’ha recollit, i que s’utilitzaria per justificar aquest èxit seria que es tracta de l’única parròquia que ofereix un servei porta a porta i en temps real. També suma punts el fet de poder circular des del centre fins a les zones perifèriques de Sa Calma, Sant Jaume, Els Vilars, Can Diumenge, La Plana i Engolasters de dilluns a diumenge.

L’origen més escollit entre els usuaris és el centre, amb un 58%, seguit per Engolasters, amb un 14,2%. També és des del centre i des del llac des d’on més usuaris surten habitualment. Malgrat això, la resta de destins també tenen un percentatge considerable. El perfil dels usuaris és principalment femení i abasta totes les franges d’edat, amb un pes especial entre la població jove i amb mobilitat reduïda. El 50% dels vehicles assignats al servei tenen espai per a aquest tipus de necessitats.

Comentaris (1)

Trending