Escaldes estalviarà un 65% en l’enllumenat de Nadal

Com a novetat, entre les activitats de la temporada s’ha inclòs un mercat de segona mà d’objectes de decoració dins de Sabors d’Advent, que tindrà lloc de l’1 a l’11 de desembre

Presentació del Nadal a Escaldes
Presentació del Nadal a Escaldes

Escaldes-Engordany ha presentat el seu calendari per a la festivitat de Nadal, i que començarà el dia 25 de novembre amb l’encesa de llums conjunta amb Andorra la Vella. En aquest sentit, la parròquia estalviarà un 65% comparat amb l’any passat prescindint de col·locar enllumenat en algunes zones. Així mateix, i com a novetat, s’ha inclòs un mercat de segona mà de decoració nadalenca dins de Sabors d’Advent, que tindrà lloc de l’1 a l’11 de desembre.

Una de les mesures que s’inclou en el pacte signat entre Govern i comuns és la de reduir l’enllumenat de Nadal, almenys en un 50% aproximadament. En el cas d’Escaldes, l’estalvi serà del 65%. La consellera de Promoció i Dinamització Turística, Meritxell Massoni, ha assenyalat que s’ha decidit prescindir de les decoracions en algunes zones, “molt al nostre pesar”. Concretament, es continuarà il·luminant les parts de la parròquia més comercials, com VivAnd i travesseres, o aquelles que tenen botigues, com un tram concret de Fiter i Rossell. La resta, com puguin ser urbanitzacions, camins o l’entrada de la parròquia, no tindran enllumenat.

D’altra banda, i entrant de ple en la programació de temporada, aquest any s’ha decidit anomenar-la com ‘Nadal Rocambolesc’. El tret de sortida es donarà, com és habitual, amb l’encesa conjunta amb Andorra la Vella. Posteriorment hi haurà a la zona escaldenca un espectacle itinerant. Entre els dies més tradicionals, el 24 de desembre el Pare Noel acudirà a la plaça Coprínceps per poder recollir les cartes i, més tard, repartir tots els regals als nens. La mateixa nit tindrà lloc la missa del gall a Sant Pere Màrtir. Per finalitzar, el 4 de gener els patges reials acudiran a recollir també les peticions dels nens i el dia 5 tindrà lloc la tradicional cavalcada. La Unió Pro Turisme serà qui s’encarregarà de part d’aquests esdeveniments.

Aquest any, a més, s’ha tornat a canviar el nom de Sabors, que han sigut de Nadal i d’hivern en altres edicions, i aquest any ho seran d’advent. Massoni ha assenyalat que Sabors d’Advent és molt més adequat amb les dates que se celebrarà, que serà de l’1 de desembre fins al dia 11. Es farà al parc de la Mola, “esperem que acudeixi molta gent del país, però també de fora, gràcies al pont de la Puríssima”. Dins de la conjugació de gastronomia i música s’ha inclòs el mercat de Nadal. Massoni ha remarcat que no es vol competir amb altres que se celebren al país, “sinó que és un espai complementari amb la filosofia de l’esdeveniment”. Més enllà de les casetes d’artesans, hi haurà una destinada a productes de segona mà, tots ells de decoració nadalenca. Per tant, tots aquells que tinguin elements que vulguin posar a la venda, podran acudir.

Per últim, els actes més destacats del programa tindran lloc el 9 i el 13 de desembre. El primer d’ells serà la nit de gòspel. Segons el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, és una cita que ha tingut molt recorregut a la parròquia i amb molta acceptació per part de la població. Es tracta d’un espectacle, segons la cap de departament, Anna Garcia, que fa un homenatge a Aretha Franklin i un dels seus discs més reconeguts, gravat a Los Ángeles fa 50 anys. El preu d’entrada serà de 10 euros, preu que s’ha considerat “assequible, perquè tothom pugui gaudir”, ha remarcat Closa.

D’altra banda, El Trencanous també tindrà el seu dia el 13 de desembre. Closa ha remarcat que es tracta d’un espectacle “gairebé obligat a totes les ciutats europees al Nadal”. Anirà a càrrec del ballet de Barcelona, que “té una coreografia especial feta per una direcció artística especial”, ha assenyalat Garcia. S’ha inspirat en el modernisme català i és diferent, tot i contar la mateixa història. L’entrada serà de 15 euros per als adults i gratuïta per als nens de menys de 10 anys. “Es vol una tarda familiar, per això s’ha programat a les 19:30 h, perquè puguin venir els infants”, ha remarcat Garcia.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending