Escaldes-Engordany construirà una nova planta a la llar dels jubilats

El comú ha obert un concurs per adjudicar la redacció del projecte de reforma i ampliació de l’espai, que estarà obert fins al 12 de novembre

Plànol de l'estat actual de la llar dels jubilats d'Escaldes Engordany
Plànol de l'estat actual de la llar dels jubilats d'Escaldes Engordany

La llar dels jubilats d’Escaldes-Engordany es va construir el 2004, amb una planta baixa on es concentrava tota l’activitat dels padrins. Ara, el comú ha plantejat una reforma d’aquest espai i, a més, la construcció d’una segona planta que donarà a les persones noves zones per poder gaudir. El concurs per a la redacció del projecte ja està obert, i s’hi podran presentar empreses fins al 12 de novembre.

Tot i que també es tracta d’una feina de reforma, el gruix de l’obra es concentrarà en crear una segona planta o, com s’especifica al plec de bases, “una planta primera”. Actualment, l’espai està ocupat per la plaça, i té en total 490 metres quadrats. Els treballs que es volen fer en aquesta nova distribució de la llar dels jubilats inclouen una sala de ball de fins a 125 metres quadrats, una sala de jocs, una altra amb sofàs i TV, un taller de manualitats, una reforma del menjador, bar, cuina i magatzem, així com banys que se separin entre personal i jubilats.

La cuina, actualment, compta amb 43 metres quadrats i, amb aquesta reforma, es busca que pugui ser més gran i, sobretot, que compti amb un rebost interior. Així mateix, la zona de televisió, el taller de manualitats o el menjador, que formava part de la sala polivalent, passaran a ser espais independents i amb més espai, ja que es repartirà entre les dues plantes que tindrà la llar dels jubilats.

Una altra reforma i ampliació important que es farà en aquestes instal·lacions seran els despatxos per al personal que hi treballa. Actualment, únicament es compta amb dos despatxos d’administració petits que formen part d’aquesta única planta baixa. Amb les obres, es pretén traslladar a l’edifici el departament de Gent Gran, proporcionant tres despatxos i una recepció, així com el d’Acció Social, que comptarà amb dos despatxos i una sala de reunions. L’accés a aquest darrer, segons s’indica al plec de bases, “han de ser independents a la llar dels jubilats”.

De moment, el concurs convocat pel comú únicament inclou la redacció del projecte i de direcció de l’obra. En la primera part s’haurà de presentar un projecte constructiu, amb els documents corresponents, com és el plànol i l’estudi de seguretat i salut, entre altres. En la segona, les tasques que corresponen són la redacció de l’informe d’adjudicació, controlar de manera tècnica, econòmica i administrativa l’obra i els contractistes. El temps per poder executar els treballs serà, tres setmanes en total per al projecte constructiu, i una setmana per a la direcció de l’obra.

Tal com es va anunciar al BOPA, les ofertes s’han de presentar al Servei de Tràmits d’Escaldes abans del 12 de novembre, a les 15:00 h. El plec de bases, on s’estipula tot el que ha d’acomplir l’empresa, està disponible de forma gratuïta a la web del comú, o de forma presencial a la Casa Comuna.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending