Escaldes destina 54.000 euros a l’obertura d’un passatge per vianants entre Carlemany i el Fener

El comú aprofita per recuperar un “pas històric” que es va tancar fa anys perquè estava en mal estat i, a la vegada, embellir-lo per fer “agradable” el seu ús

El passatge on es faran les obres per obrir-lo i embellir-lo.
El passatge on es faran les obres per obrir-lo i embellir-lo. Google

El comú d’Escaldes-Engordany destinarà 54.000 euros a l’embelliment previ a la reobertura d’un passatge històric entre les avingudes Carlemany  i del Fener. L’espai, de pas per a vianants, es va tancar fa temps i ara es vol tornar a posar a disposició de la ciutadania. S’espera que els treballs estiguin enllestits en unes poques setmanes.

El vial en qüestió es troba una mica més a dalt de la plaça Coprínceps. Havia estat, temps enrere, un punt de connexió entre totes dues avingudes. Fa anys, però, el seu mal estat de conservació va fer que es tanqués.

L’any passat, l’anterior majoria ja va acordar que era interessant tornar-lo a obrir al pas de vianants. S’entenia que era interessant disposar d’un nou punt de connexió entre Carlemany i el Fener. L’actual corporació ha decidit fer unes obres d’adequació per embellir i convertir-lo en un espai més agradable pel passeig.

La voluntat és, segons han apuntat fonts comunals, “recuperar un passatge històric que estava tancat” i, a la vegada, “fer-lo maco perquè la gent el pugui aprofitar”. D’aquesta forma, es considera que s’aconseguirà “que no es torni a tancar per culpa del seu mal estat”.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Tot Construccions. El cost per al comú ascendirà a 53.958 euros. Es preveu que els treballs estiguin enllestits en unes poques setmanes i, per tant, que l’obertura pugui fer-se abans de la tardor. A banda, es garanteix que en cap cas s’afectarà la terrassa d’un local de restauració que hi ha a la cantonada del passatge.

Etiquetes

Comentaris

Trending