Escaldes deixa cinc edificacions fora d’ordinació i ‘obliga’ a enretirar-les

El comú té previst aprovar de manera provisional una modificació de les normes urbanístiques per adaptar la xarxa viària parroquial a la llei de carreteres i solucionar una disputa que mantenia amb la CTU

Una imatge d'arxiu de l'avinguda del Pessebre.
Una imatge d'arxiu de l'avinguda del Pessebre. ARXIU

Cinc edificacions del centre d’Escaldes quedaran fora d’ordinació respecte de les seves alineacions i els seus propietaris les hauran d’enretirar el dia que vulguin fer-hi alguna obra estructural. El comú té previst aprovar aquest dijous de manera provisional una modificació de les normes urbanístiques per tal d’adaptar la xarxa viària parroquial a la llei de carreteres. L’aprovació es fa després d’un estira-i-arronsa amb la comissió tècnica d’urbanisme (CTU) arran de la sol·licitud de llicència d’obres d’un dels titulars d’una d’aquestes edificacions que s’han de tirar enrere.

La corporació i la CTU fa mesos que mantenen una mena de pugna arran d’un descuit o una errada terminològica que va cometre la corporació -va denominar proposta d’acord provisional al que hauria hagut de ser un acord provisional sense més- i l’organisme tutel·lat pel Govern i amb representació de tots els comuns es va aferrar a aquest error per ordenar al comú escaldenc que continués tramitant la llicència d’obra sol·licitada per la societat Agroliber, titularitzada pels germans Salvadó Espot respecte d’una parcel·la situada entre l’avinguda del Pessebre i l’avinguda de les Escoles.

El comú d’Escaldes no ha entès mai que per una falla terminològica s’impedís el compliment de la llei de carreteres. S’han d’alinear diversos carrers i indrets de la parròquia per fe més segura la xarxa viària local i poder resoldre alguns culs de sac o espais on els vials queden puntualment molt estrets, com és al cas de l’inici de l’avinguda del Pessebre. Amb l’aprovació provisional, ara sí, de la modificació urbanística es dóna suposadament solució al conflicte obert amb la CTU i la llicència sol·licitada per Agroliber queda en suspens.

Les modificacions que afecten una dotzena de punts de la parròquia suposen que hi hagi edificis que s’han de declarar fora d’ordinació respecte a les seves alineacions. Les edificacions son les següents: avinguda del Pessebre núm. 1 i 1b; avinguda Copríncep de Gaulle núm. 19; avinguda de les Escoles núm. 20 i 22, avinguda Fiter i Rossell núm. 19 i 21; carrer dels Escalls núm. 15, 15b i 17.

Comentaris (8)

Trending