Es reprenen les obres del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa

Els treballs han estat aturats per la climatologia de l’hivern i ara afronten la recta final, amb la previsió d’estar finalitzats el novembre amb un cost previst d’1,6 milions d’euros

Les obres al carrer Sant Jordi han d'estar finalitzades al novembre.
Les obres al carrer Sant Jordi han d'estar finalitzades al novembre. COMU ENCAMP

Un cop passat l’hivern, el Pas de la Casa torna a estar d’obres. En concret, la reforma del carrer Sant Jordi. La segona fase del projecte de remodelació s’ha engegat aquesta setmana amb la mirada posada en completar tota l’actuació el novembre, just abans de la nova campanya de neu. Els treballs consisteixen en la reposició de serveis i mobiliari, la instal·lació de nou enllumenat i paviment, l’ampliació de voreres o la reconstrucció de la caseta de turisme mantenint les places d'aparcament als dos costats.

La primera fase del projecte es va tirar endavant l’any passat. Llavors, un cop arribat l’hivern, es va paralitzar. Amb el bon temps, s’engega ara la recta final dels treballs, que han de permetre una reforma integral del carrer Sant Jordi

Segons ha explicat el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Joan Marc Pifarré, aquesta segona fase de les obres “es desenvoluparà per trams” des de la cruïlla del carrer de les Pistes fins a l'entrada a la plaça Coprínceps per minimitzar al màxim l’afectació als veïns i a l’activitat comercial. Es començarà per la part alta del carrer i “els treballs consisteixen en la reposició de serveis, el canvi d'enllumenat, la construcció de nous espais per als contenidors i la recollida d'escombraries, l’ampliació de les voravies i el nou paviment de tota la via” .

La cònsol i els consellers i tècnics durant la visita.

Relacionat

Finalitzada la primera fase de les obres de remodelació del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa

A banda, hi ha una altra actuació prevista que el comú considera de gran rellevància: la reconstrucció de la caseta de turisme”. Es tracta d’un element simbòlic que, anteriorment, havia estat ubicat a la plaça de l’Església.

Al llarg d’aquests mesos, no està previst que es talli la circulació de vehicles ni per als vianants en cap moment de les obres. En el moment que hi hagi restriccions puntuals del trànsit s’habilitaran passatges alternatius. Pel que fa a les zones d'aparcament, Pifarré ha apuntat que “es mantindran places en zona blava als dos costats del carrer” un cop finalitzades les obres.

La primera fase de les obres de remodelació es va desenvolupar de juny a octubre del 2021, amb una inversió aproximadament de 450.000 euros, i es va actuar a la part alta de la via i un lateral fins a l’encreuament del carrer del Maià. La inversió total ascendeix a uns 1,6 milions d’euros per “embellir i millorar l'entorn urbà del Pas de la Casa”.

Comentaris

Trending