L’entrada general pel pont tibetà de la vall del Riu costarà 12 euros a partir de dissabte

Per visitar el mirador del roc del Quer caldrà pagar 5 euros, tot i que es preveu un pack conjunt a 14,5 amb descomptes per col·lectius com joves, gent gran o residents i per qui ho contracti via els establiments turístics de Canillo

El pont tibetà de la vall del Riu.
El pont tibetà de la vall del Riu.

L’entrada general per visitar el pont tibetà costarà 12 euros. I per accedir al mirador del roc del Quer, fins ara gratuït, caldrà pagar cinc. Aquests són els preus aprovats pel comú de Canillo per a tots dos punts turístics i que seran vigents a partir de dissabte. El paquet conjunt serà més barat, tot just 14,5. A banda, la relació de tarifes inclou descomptes per a gent gran, joves o aquelles persones que comprin les entrades a agents turístics de la parròquia. Finalment, s’ha afegit un preu especial per als residents al Principat, amb un descompte del 25%.

La llista de preus serà vàlida a partir de l’obertura de la nova infraestructura turística, que aquest dimarts es presentarà oficialment. Dijous i divendres es faran jornades de portes obertes i, per tant, l'accés a les instal·lacions serà gratuït. A partir de dissabte es començarà a cobrar. I la novetat, de fet, és que també es cobrarà, com ja s’havia anunciat, per visitar el mirador. “Veiem que any rere any està creixent l’afluència i hi pot haver un punt de massificació que no volem”, ha destacat el cònsol major, Francesc Camp.

L’entrada general pel roc del Quer serà de cinc euros. En canvi, serà més elevada per qui vulgui creuar el pont tibetà: 12 euros. Així sí, les tarifes aprovades també inclouen una de conjunta per tots dos punts: 14,5.

El pont tibetà sobre la Vall del Riu.

Relacionat

Pujar en bus al mirador del roc del Quer i al pont tibetà i visitar-los costarà entre 13 i 15 euros

Més enllà de l’entrada general, s’han previst tota una sèrie de descomptes, d’entre el 15% i el 30% tant per col·lectius com ara joves o gent gran com per visitants que acabin adquirint la localitat d’accés a través d’establiments turístics de la parròquia. A banda, a darrera hora (s’ha fet la proposta en la mateixa sessió de comú) s’ha inclòs una reducció del preu per a les persones residents al Principat: un 25%.

Camp ha explicat que, a l’hora de preparar el llistat de tarifes, “hem mirat el que es cobra a llocs similars d’altres països”. I ha apuntat que els preus escollits “són els que s’estan pagant per activitats d’aquest tipus”. Amb relació als ponts, el cònsol ha apuntat que les previsions és que el visitin entre 100 i 150 persones per hora, lluny de les 600 de càrrega màxima que està establerta.

Els ponts tibetans acabarien de bastir la proposta turística a l'entorn del mirador del Roc del Quer.

Relacionat

Un servei de bus enllaçarà el mirador del Roc del Quer i els ponts tibetans amb el centre de Canillo

A banda, per arribar-hi es podrà fer a través del servei de bus específicament contractat, que sortirà des del Palau de Gel. De moment, el comú l’ha adjudicat pels dos pròxims mesos, ja que la partida inicialment prevista, de 100.000 euros, ha quedat molt per sota del pressupost presentat per Andbus, l’única empresa que ha fet oferta al concurs.

Des del comú es preveu, al llarg de les properes setmanes, aprovar un suplement de crèdit, i procedir posteriorment a l’ampliació del contracte pels quatre mesos restants, fins al novembre. “És cert que és un preu elevat, però entenem que si es compleix el nombre de visitants que tenim previst, es pot assumir”, ha manifestat Camp.

Comentaris (11)

Trending