Un servei de bus enllaçarà el mirador del Roc del Quer i els ponts tibetans amb el centre de Canillo

El comú ha convocat el concurs amb la modalitat d’urgència perquè estigui disponible a inicis de juny, quan s’obrin les passarel•les i la idea és que el transport estigui inclòs en els tiquets pels dos atractius turístics

Els ponts tibetans acabarien de bastir la proposta turística a l'entorn del mirador del Roc del Quer.
Els ponts tibetans acabarien de bastir la proposta turística a l'entorn del mirador del Roc del Quer.

El comú de Canillo impulsarà un servei de bus que enllaci els principals atractius de la parròquia a partir de l’estiu, quan, al Palau de Gel i al mirador del Roc del Quer s’hi sumaran els ponts tibetans de la vall del Riu. La idea és que el cost del trajecte, que uniria el centre del poble amb els dos espais naturals entri en el futur tiquet per visitar-los un cop s’inaugurin les passarel·les. El cònsol major, Francesc Camp, va explicar que es manté la voluntat de posar-los en funcionament durant la primera quinzena de juny.

De moment, la corporació ja ha convocat el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec de servei. S’ha utilitzat la modalitat d’urgència, ja que es vol que tot estigui enllestit quan els ponts tibetans s’obrin al públic. A partir d’aquell moment, cal recordar, el comú preveu fer pagar per visitar tant aquestes passarel·les com el mirador del Roc del Quer, que ja es troba de nou obert, encara de forma gratuïta.

La licitació vol contractar un “servei de transport circular de persones entre la població de Canillo, el creuament del camí de l’Armiana i el Mirador del Roc del Quer (per CS-240)”. Es tracta, segons va explicar Camp, “d’una ruta permanent” amb “la idea de millorar la connexió”. Al mateix temps, s’entén que això ajudarà “a retirar vehicles de la zona de dalt”. En aquest sentit, el mandatari ha recordat que en èpoques de gran afluència són molts els turismes que aparquen a prop del roc del Quer, fet que ha generat algunes queixes. De retruc, també suposa “una aposta per la sostenibilitat”.

Ara, les empreses interessades a oferir el servei tenen fins al 12 de maig per presentar les seves propostes. A partir de llavors, el comú haurà de decidir amb la intenció que estigui ja disponible quan s’obrin els ponts tibetans. Si res es torça, això seria durant la primera quinzena de juny. El cost del transport estaria inclòs dins dels tiquets per visitar tant el mirador com les passarel·les.

Comentaris (3)

Trending