Encamp subministrarà aigua a quatre edificis de Porta

Els immobles estan prop del Pas de la Casa, però s’estan degradant perquè no tenen accés a aquest servei i amb el conveni signat entre totes dues administracions es preveu que puguin tornar-se a fer servir i que es millori l’accés a la localitat fronterera

Un instant de l'acte de signatura del conveni.
Un instant de l'acte de signatura del conveni. Comu d'Encamp

El comú d’Encamp subministrarà aigua potable a la mairie de Porta perquè es pugui recuperar el funcionament dels quatre edificis de serveis situats a la zona fronterera de Les Bailletes de la localitat francesa, a tocar del Pas de la Casa. Són blocs que s’estan deteriorant en gran part per culpa d’aquesta carència d’un servei bàsic. Totes dues administracions han arribat a un conveni que permetrà que els immobles puguin accedir a aquest proveïment en les mateixes condicions que els veïns de la localitat fronterera.

L’acord s’ha signat a les dependències de la mairie de Porta. Han participat el cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres i el mairie de la població francesa, Marius Hugon. Des de la corporació, el mandatari ha posat en relleu que el conveni permetrà el subministrament i, sobretot, que “els quatre edificis tornin a tenir vida i que es millori l’accés al Pas de la Casa”. Per la seva banda, Hugon ha volgut agrair la col·laboració tant del comú com del Govern.

 L’acte ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; del secretari d'Estat, Marc Rossell; i dels ambaixadors a tots dos països, Eva Descàrrega i Jean Claude Tribolet, respectivament. Per la part gal·la, ha assistit el sotsprefecte, Dominique Fossat, i Carole Ernst, vicepresidenta del SIVM de la Vallée du Carol.

Comentaris (4)

Trending