Dotze càmeres de vigilància per frenar els aldarulls nocturns al Pas de la Casa

Els aparells s’instal·laran als carrers més conflictius a demanda del consell econòmic i social de la localitat fronterera

Vehicles de policia al Pas de la Casa.
Vehicles de policia al Pas de la Casa.

Els carrers més conflictius del Pas de la Casa tindran en poques setmanes un sistema de vigilància amb càmeres que hauria d’ajudar a preveure aldarulls i a donar seguretat als establiments de la vila fronterera. En total, dotze aparells que s’instal·laran arreu de la població, seguint la petició que en el seu dia es va fer des del consell econòmic i social de la població. A banda, també s’han aprovat inversions per més de 470.000 euros.

Per ara, la corporació ha validat el concurs que ha de permetre assegurar el subministrament de les dotze càmeres de vigilància que es repartiran entre aquelles vies que més problemes provoquen, especialment vinculades als clients dels locals nocturns. És el cas del carrer Bearn, Maià o l’avinguda d’Encamp, entre altres. El sistema ha de permetre justament ajudar a controlar aquestes situacions.

La mesura es tira endavant després d’escoltar veïns i empresaris de la població. Es va demanar des del consell econòmic i social de la localitat, això com també a la taula de l’oci nocturn. El servei, però, no només vigilarà això, sinó també altres actes incívics, com ara els vinculats a la recollida d’escombraries.

Una reunió de la  Taula oci nocturn al Pas de la Casa

Relacionat

Càmeres de videovigilància al Pas de la Casa per fer complir la normativa de neteja

Paral·lelament, la sessió de la corporació també ha servit per aprovar altres projectes. Així, es destinaran 286.000 euros a la restauració d’una esllavissada al camí de les Pardines així com l’arranjament d’un camí de servei. Per altra banda, 177.000 euros més serà el que costarà la millora de mur cortina de la seu comunal.

El comú, per cert, ha tancat el primer trimestre amb un superàvit pressupostari d’1,1 milions d’euros. En part ajuda la millora dels ingressos, molt vinculada a una reactivació econòmica clara, en comparació amb el mateix període de l’any passat, clarament marcat per la pandèmia. La ràtio d’endeutament es queda en el 74,98%. Malgrat això, les dues minories, PS i Agrupament Encampadà, han advertit “preocupació” per l’impacte sobre les arques de la corporació que poden tenir projectes que s’han d’impulsar com Prada de Moles o el concurs d’idees a Pardines i Engolasters.

Des de la majoria, Laura Mas ha estat contundent: “Si el comú no estigués preparat, no els haguéssim convocat. Tenim múscul suficient”, ha afirmat. Sobre la reforma del camp de futbol, ha recordat que “tots la portàvem a les eleccions i volíem que l’FC Andorra es quedés a Encamp i que aporti activitat a la parròquia”. En aquest sentit, ha remarcat que “només cal veure el partit de dissabte per tenir clar la massa que pot moure ara i la que podria moure en un futur”.

Comentaris (2)

Trending