Càmeres de videovigilància al Pas de la Casa per fer complir la normativa de neteja

Aquest dimarts s’ha recuperat la Taula transversal de l’oci nocturn, on han acudit una trentena de participants, entre empresaris, touroperadors i representants de diverses entitats públiques

Comentaris

Una reunió de la  Taula oci nocturn al Pas de la Casa
Una reunió de la Taula oci nocturn al Pas de la Casa Comú d'Encamp

El comú d’Encamp ha reprès aquest dimarts les reunions de la Taula transversal de l’oci nocturn, després de pràcticament dos anys de tancament dels locals. A la trobada han acudit una trentena de persones, que formen part dels diversos agents implicats. La reunió ha servit per tal de proposar i plantejar tornar a recuperar certes accions, així com implantar-ne de noves. Entre els compromisos que s’han assolit, està el de instal·lar càmeres de videovigilància per fer complir la normativa de neteja.

A la trobada han acudit representants de touroperadors, locals d’oci nocturn, membres del Consell Econòmic i Social, del sector de la restauració, hoteleria i allotjament turístics, veïns i institucions, el comú d’Encamp i el Govern. Aquesta Taula es va començar al 2017. La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha explicat que “va permetre avançar i assolir els primers objectius per assegurar una bona convivència amb l’oci nocturn” i, per tant, “calia reprendre-la immediatament quan estigués reobert”.

Per part del comú d’Encamp s’ha presentat de nou el manual de bones pràctiques, que es reeditarà i es completarà amb una nova campanya de sensibilització i d’informació. S’ha aprofitat, així, per recordar el conjunt de mesures i recomanacions previstes. També s’ha demanat la col·laboració dels establiments per complir la normativa de neteja de la via pública i de la gestió de residus. Per donar suport, s’ha compromès a col·locar càmeres de videovigilància per “assegurar que podem sancionar els incívics”, i “evitar que la mala praxi de pocs perjudiqui la bona imatge i feina de molts”.

Per part del Govern han intervingut el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que ha destacat la presència del servei de Policia durant 24 hores, així com les mesures de prevenció i coordinació amb el comú. Per la seva part, el director adjunt del cos, Bruno Lasne, ha remarcat que, per tranquil·litat dels veïns, “cap dels requeriments que hi ha hagut perquè la Policia intervingués ha quedat desatès”.

També ha acudit el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, que s’ha compromès a intensificar la informació de cara als touroperadors, i ha recordat que estan fent les inspeccions que corresponen per assegurar el compliment de la normativa. Torres s’ha referit al fet que “cal trobar l’equilibri al Pas de la Casa, com una destinació de turisme de qualitat compatible amb l’activitat de l’oci nocturn”. Així mateix, pel que fa al ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, el secretari d’Estat, Marc Rossell, ha explicat les diferents accions que es duen a terme, especialment en l’àmbit del control dels sorolls, i també les mesures d’inspecció que s’han realitzat recentment.

Finalment, per part del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, el secretari d’Estat, Èric Bartolomé, ha assegurat que “estem absolutament alineats i sensibilitzats per l’objecte de la taula d’oci nocturn. Així mateix, ha afirmat que s’està treballant en un reglament per identificar amb màxim de detall les obligacions de cada tipologia de local, ja que és un dels punts que comporta alguna problemàtica per la diferència de normativa en funció dels usos.

Comentaris

Trending