Completada la demolició dels dos edificis a l’avinguda François Mitterrand d’Encamp

El segon dels blocs ha anat a terra també amb rapidesa i a la parcel·la ja només queda runa, que s’haurà de retirar per donar pas a un macroprojecte urbanístic de fins a set blocs amb 176 pisos

El revolt, ja sense els dos edificis.
El revolt, ja sense els dos edificis. G. P.

Durant molts anys han estat presents al centre d’Encamp. Primer, ocupats. Després, sense fer servir. Ara, ja no existeixen. El seu enderroc ha estat, gairebé, un vist i no vist. Els dos edificis que es trobaven al revolt que fa l’avinguda François Mitterrand d’Encamp, uns metres més amunt del Rosaleda, ja són història. Tot just runa. El segon dels blocs ja està també a terra, just a temps perquè els operaris poguessin marxar de vacances.

Els dos edificis s’havien d’enderrocar per poder donar pas a un macroprojecte urbanístic impulsat pel nou propietari de la parròquia. En el seu dia, havien estat la denominada urbanització Joan-Antoni i, justament, la casa encampadana va vendre la parcel·la a la promotora que ara impulsa el projecte. El 24 de juliol es va iniciar la demolició, després d’un treball previ per desmuntar elements on hi havia amiant.

El munt de runa en què s'ha convertit un dels edificis.

Relacionat

Enderrocat del tot el primer dels dos edificis que donaran lloc a un projecte urbanístic a Encamp

I no es pot negar que la feina ha anat ràpida. Si el dia 31 de juliol ja havia caigut un dels blocs, en poc més ha desaparegut l’altre. Els treballs es van acabar la setmana passada, just a temps per a l’inici de les vacances de la construcció. Ara a la parcel·la tot just queda runa que caldrà enretirar més endavant per poder passar a la segona fase del projecte.

Cal recordar que, durant els primers dies, i donada la proximitat de la calçada, a l’avinguda François Mitterrand es va haver de donar pas alternatiu, fet que comportava alteracions a la mobilitat de la zona. Els últims dies, ja s’ha recuperat la normalitat, amb l’excepció del tall d’un tram de vorera.

El futur projecte immobiliari és ambiciós. Preveu fins a set blocs, alguns de fins a nou plantes, amb 176 pisos, així com una plaça pública. De moment, ja s’ha fet un primer pas, amb l’enderroc dels antics edificis, que ara ja són història.

La runa que queda a la parcel·la.
La runa que queda a la parcel·la.

Comentaris (3)

Trending