Canillo elimina els actes amb pirotècnia de les festes de la parròquia després de l’ensurt de Soldeu

El comú decideix tancar les graelles dels berenadors, en una acció que Protecció Civil estendrà al conjunt de tot el país davant l’episodi de sequera i altes temperatures

WhatsApp Image 2022 07 10 at 11.39.45 PM
WhatsApp Image 2022 07 10 at 11.39.45 PM

El comú de Canillo ha decidit suprimir de les festes majors que quedin de la parròquia, començant per la principal aquest proper cap de setmana, tots els actes previstos que contenien l’ús de foc i pirotècnia. Aquesta decisió s’ha adoptat després de l’ensurt que hi va haver anit a Soldeu, quan una guspira procedent dels focs d’artifici final de festa va prendre en l’herbassar de la Solana, generant moments de tensió.

La corporació liderada per Francesc Camp ha lamentat el fet i tot i recordant que no hi havia cap alerta de Protecció Civil que avisés del risc d’incendi, també ha advertit que s’hauria pogut ser més previsor i, per tant, haver evitat els focs que, al final, van obligar els bombers a actuar durant una hora. Sortosament, el fet que al lloc on va saltar la guspira només hi hagués essencialment herba va evitar mals majors.

Les flames ben vives.

Relacionat

L’incendi originat pels focs d’artifici a Soldeu queda en un ensurt

El comú ha agraït el treball fet pels integrants del cos d’extinció d’incendis i salvament i, també, per membres de la policia, de Protecció Civil i del servei de circulació de la parròquia. També el dels veïns que des d’un primer moment van participar en les tasques necessàries per evitar, d’entrada, que el foc s’estengués i s’acostés cap a la zona urbana de Soldeu. Alhora, la corporació ha demanat excuses per l’ensurt causat.

En tot cas, i davant l’episodi d’altes temperatures i de sequera existent, s’han suprimit els actes de foc i de pirotècnia i es procedirà a precintar tots els punts d’encesa de focs -graelles, barbacoes o com se li vulgui dir- que hi ha en els berenadors de la parròquia. De fet, aquesta decisió s’estendrà al conjunt del país i la farà efectiva Protecció Civil. Es podrà acudir als berenadors però, de forma temporal, no s’hi podrà fer foc.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending