L’incendi originat pels focs d’artifici a Soldeu queda en un ensurt

(AMB VÍDEO) El foc ha cremat essencialment matolls i especialment herba rere la Cort del Popaire, a la zona de la Solana, i els bombers ja el tenen controlat i en fase d’extinció

https://youtu.be/FkTjH_uiCjI

Un incendi de vegetació aparentment originat per algun element de pirotècnia sorgit dels fos d’artifici de la festa major ha generat un fort ensurt a Soldeu. Les flames que es veien rere la Cort del Popaire, a la zona de la Solana, han causat alarma. El fet que el foc hagi agafat essencialment matolls i principalment herba -combustible fi en l’argot tècnic- han facilitat el control de l’incendi per part dels bombers.

Inicialment, les aparatoses flames han generat un important enrenou. L’incendi s’ha declarat passades les 10 de la nit i fins al lloc s’hi han desplaçat efectius dels bombers dels parcs de Canillo i del Pas de la Casa. I posteriorment s’hi han afegit operatius de Santa Coloma. Amb tot, però, una hora després d’haver-se declarat el foc s’ha aconseguit encerclar i controlar l’incendi, que fonts consultades dels bombers han assegurat que finalment quedar en un ensurt. Sortosament, no hi havia massa forestal on hagin pres les flames i no es preveu que els bombers tinguin dificultats per sufocar del tot l’incendi, encara que el més probable és que quedi una dotació de guàrdia aquesta matinada per assegurar que no reviscolin les flames.

Una altra cosa és, en les properes hores, avaluar com ha anat tot i analitzar si s’han de permetre en les festes que vénen i vista la sequera que hi ha a l’entorn -i que al Principat no afecta de la mateixa manera que ho fa en molts punts de Catalunya o de Portugal, per citar només dos exemples- que es continuïn fent celebracions amb ús de pirotècnia.

Comentaris (17)

Trending