Caixes niu per facilitar la reproducció d’ocells i combatre la processionària

La iniciativa, que s’ha començat al parc dels Artells, sorgeix d’una proposta feta pels alumnes de l’escola francesa en el consell d’infants

Foto de grup en l'acte de posada de la primera caixa niu.
Foto de grup en l'acte de posada de la primera caixa niu.

Santa Coloma disposa des d’avui d’una desena de caixes niu, que contribuiran a minimitzar la proliferació de la processionària als boscos, a banda de facilitar la reproducció i la hivernació dels ocells. S’han començat a instal·lar aquest matí en diferents zones boscoses properes als centres educatius i ben aviat també se’n col·locaran, fins a una vintena, a altres zones de la parròquia com el Rec del Solà. La iniciativa és fruit del consell d’infants, arran d’una proposta sorgida pels alumnes de l’escola francesa.

Justament, aquest dimarts s’ha volgut escenificar la posada en marxa del projecte amb la col·locació de la primera caixa niu, al parc dels Artells. Ho han fet amb els estudiants que van fer la proposta i els encarregats de construir-les, la secció d’Educació General i Professional Adaptada (SEGPA) del Lycée Comte de Foix, i la Fundació privada Nostra Senyora de Meritxell.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha subratllat que s’ha fet realitat un projecte del consell d’infants a través d’una acció que ha implicat el treball conjunt de diverses escoles del país. Els consellers infantils que van proposar la idea que avui s’ha començat a instal·lar, Luca Godoy i Marc Cases, han exposat aquest projecte de preservació del medi ambient, i han coincidit a destacar que la participació en la iniciativa els ha despertat interès per la política i que els infants i adolescents també poden aportar idees noves per al país.

Comentaris

Trending