El bus a demanda d’Escaldes serà definitivament gratuït

El comú destaca que la mesura contribuirà a una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient així com a una equitat més gran entre els ciutadans

Un dels vehicles que donen el servei de bus a demanda a Escaldes.
Un dels vehicles que donen el servei de bus a demanda a Escaldes. Comú d'Escaldes-Engordany

El bus a demanda d’Escaldes-Engordany serà gratuït. Així ho ha decidit el comú un cop analitzat el resultat de la prova pilot. S’entén que és la millor forma de fomentar el seu ús i, per tant, una mobilitat més sostenible a la parròquia.  

Així s’ha informat des de la corporació, tot posant en relleu que “una de les raons de pes per seguir oferint aquest servei de franc és el fet que es tracta d’un sistema de transport respectuós amb el medi ambient, ja que la seva utilització redueix les emissions de diòxid de carboni”. També s’entén que el fet de no haver de pagar també “afavoreix l’equitat” entre tots els ciutadans.

Un bus a la demanda d'Escaldes

Relacionat

El bus a la demanda es queda a Escaldes-Engordany després de l’èxit de la prova pilot

Segons les dades de la prova pilot, la majoria de persones que utilitzen el bus a demanda són dones treballadores, adolescents i persones grans. En el cas del primer grup, es remarca que habitualment tenen sous més baixos i feines més precàries, i per tant, menys ingressos. Així doncs, s’assegura que “la gratuïtat del bus a la demanda és una via per afavorir la igualtat i fins i tot una eina emancipadora”.

Des del comú també es defensa que el servei també dona autonomia i llibertat per moure’s a persones que depenien d’altres a l’hora de sortir de casa, com són els adolescents, padrins o ciutadans sense cotxe particular. S’entén que “si no se’ls fa pagar pel servei, es facilita que puguin treballar, gaudir de moments d’oci i la socialització d’aquestes persones”.

Segons s’assegura des de la corporació, “amb aquest servei es pot tenir un transport sostenible, es guanya en qualitat de vida (menys soroll, menys cues, més tranquil·litat), i s’afavoreix la interacció entre persones de diferents generacions així com la cohesió entre els habitants de la parròquia”. El bus a demanda es va implantar el juny de l’any passat com a prova pilot. Està operatiu els dies laborables de les set del matí a les deu de la nit i els caps de setmana i festius de les nou del matí a les deu de la nit. Les reserves es poden fer a través de l’aplicació Ride Pingo o bé trucant al 775 577.

 

Comentaris (8)

Trending