El bus a la demanda es queda a Escaldes-Engordany després de l’èxit de la prova pilot

El comú ha ampliat el contracte actual que es tenia amb l’empresa The Routing Company, que s’encarrega de l’aplicació Pingo per gestionar aquest transport col·lectiu

Un bus a la demanda d'Escaldes
Un bus a la demanda d'Escaldes Pilar Candel

La prova pilot del bus a la demanda es va engegar al mes de juny, amb una previsió de sis mesos, per veure com funcionava i poder fer modificacions. Des del comú d’Escaldes-Engordany asseguren que ha sigut tot un èxit, tant, que finalment es convertirà en un servei fix a la parròquia. De moment, s’ha ampliat el contracte per a l’aplicació Pingo, a càrrec de l’empresa The Routing Company.

La satisfacció amb la prova pilot del bus a la demanda és màxima, tant per la corporació com pels usuaris que l’han utilitzat regularment, asseguren des del comú. Després de sis mesos, el funcionament d’aquest servei, fins ara temporal, que s’oferia a Escaldes ha obtingut bons resultats. Han assegurat que s’han fet diversos canvis durant aquest temps, fent referència al fet que aquest és precisament l’objectiu de fer una prova. Finalment, el comú ha pres la decisió d’establir definitivament el servei, que era el que es pretenia des d’un inici.

Des de la corporació afirmen que aquesta confirmació de la continuació no comportarà cap canvi per als usuaris, podran seguir utilitzant el transport sense cap canvi. De fet, han assegurat a l’Altaveu que el servei que han estat oferint fins ara ja ha estat, d’alguna manera, “real”. Per tant, el pas que es donarà per assentar el bus a la demanda a Escaldes serà més “administratiu i contractual” que no pas funcional.

En aquest sentit, de moment, el comú d’Escaldes-Engordany ja ha ampliat la contractació de l’empresa que s’encarrega de l’aplicació Pingo. Aquesta app és des d’on els usuaris poden gestionar els seus viatges i reservar els desplaçaments. Aquest contracte, que tenia una durada des del dia 21 de juny fins al 21 de desembre, s’ha ampliat inicialment en un any, prorrogable fins a quatre anys. Per aquest servei, la corporació paga a l’empresa The Routing Company 500 dòlars mensuals per vehicle en operació.

Comentaris (2)

Trending