Les botigues Fusilé passen a la història

Les històriques edificacions de poc més de planta baixa que durant dècades van acollir comerços a l’avinguda Carlemany ja han estat aterrades

Una imatge de l'estat actual dels treballs d'enderroc.
Una imatge de l'estat actual dels treballs d'enderroc. Toni Solanelles

Les botigues Fusilé ja són història. Els darrers dies s’ha procedit a l’enderrocament de les històriques edificacions de poc més de planta baixa que durant dècades van acollir comerços a l’avinguda Carlemany i que ara ja feia uns mesos que estaven inactives després que la família Santuré ja no permetés més pròrrogues, per així dir-ho, davant la ferma voluntat, ara sí, d’impulsar un immoble d’una vintena de plantes. De fet, és una de les construccions que ha de contribuir a canviar l’‘sky line’ i en aquest cas de Vivand.

Fa un mes aproximadament que es van començar a buidar les construccions de ferros i altres elements per tal que les màquines excavadores no tinguessin posteriorment problemes i ensurts una vegada entressin amb les urpes a desmuntar-ho tot. Ara, les botigues ja estan aterrades -encara queda runa per arreplegar, això sí- i l’edifici que hi havia just a la cantonada, formant part de la mateixa illeta i entrant cap al passatge d’Arnaldeta Caboet també està en gran mesura a terra.

Les botigues s'estan acabant de buidar per dins abans d'enderrocar-les.

Relacionat

L’adéu definitiu a les botigues Fusilé queda a tocar

Una vegada s’iniciï la construcció del nou edifici, si no canvien els plans i no hi ha grans contratemps, les obres haurien de durar almenys un any i mig. En principi el projecte es manté tal i com s’havia dissenyat inicialment. De fet, a Escaldes hi ha molts projectes constructius en marxa o a punt de fer-ho i cap d’ells no s’ha vist alterat, ara per ara, per la crisi de la Covid.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending