L’adéu definitiu a les botigues Fusilé queda a tocar

L’empresa que ha de construir una torre per la família Santuré al bell mig de l’avinguda Carlemany ja ha iniciat el buidatge dels històrics locals i ben aviat procedirà al seu enderroc

Les botigues s'estan acabant de buidar per dins abans d'enderrocar-les.
Les botigues s'estan acabant de buidar per dins abans d'enderrocar-les. Toni Solanelles

Fa temps que ja no atenien el públic tot i haver-ho fet durant dècades. De fet, alguns dels locals fa més d’un any que estan tancats. Finalment, les botigues Fusilé aniran a terra. Ara ja no hi ha volta de full. I la constructora que ha de construir un edifici ‘de torre’ al bell mig de l’avinguda Carlemany ja ha començat a buidar els immobles, de planta baixa i poc més, per procedir en breu al seu enderroc.

No només són les botiguetes, el que anirà a terra. També s’ensorrarà l’edifici que fa xamfrà amb el passatge Arnaldeta de Caboet. Tota la illeta ha estat un dels referents d’aquell comerç que als anys de la dècada de 1960 va transformar el país. El va fer més dinàmic i, sobretot, el va endinsar en el turisme de masses juntament amb la neu, amb l’esquí. De fet, alguns dels comerciants que fins fa un any o poc menys han estat despatxant a l’avinguda es van quedar ‘encallats’ en aquella època.

Les botigues Fusilé s'aterraran i donaran pas a un nou immoble.

Relacionat

El comerç de Carlemany es ‘prepara’ per a una remodelació

Ara tot es renova. De fet, la fesomia de l’avinguda, d’allò que avui s’ha passat a denominar Vivand, canviarà i molt. La família Santuré, propietària de les botigues Santuré i d’altres immobles a Carlemany mateix entre altres, canviarà aquells locals on s’hi han venut queviures o sabates, roba interior o electrònica, on s’hi han servit cafès i entrepans, per una torre de notables dimensions. Les obres, més o menys, haurien de durar un any i mig aproximadament si tot segueix el seu curs normal.

Comentaris

Trending