El comerç de Carlemany es ‘prepara’ per a una remodelació

A mitjan juny a molt tardar, quedaran buits tots els espais comercials de les denominades botigues Fusilé, que s’enderrocaran juntament amb l’edifici que hi ha a tocar el passatge Arnaldeta de Caboet

Les botigues Fusilé s'aterraran i donaran pas a un nou immoble.
Les botigues Fusilé s'aterraran i donaran pas a un nou immoble.
Encara que no hi ha data concreta, durant aquest any el comerç tradicional de l’avinguda Carlemany -el Vivand del segle XXI- hauria de canviar de cara. Com a molt tard a mitjan mes que ve, tots els comerciants que han ocupat espais a les denominades botigues Fusilé, els espais propietat de la família Santuré, en seran fora. La majoria ja s’han anat desocupant els darrers temps. 

El límit per deixar buits els locals s’ha anat dilatat. A primers de març finalitzava un primer ultimàtum. Però es va anar allargant per la dificultat d’alguns dels comerciants de trobar lloc de recanvi. Al final, el final dels finals havia de ser aquesta setmana. Però almenys un dels botiguers, el titular de l’històric ‘El Rebost’, hauria demanat una mica més de marge per poder acabar de fer el buidatge, segons fonts properes a la propietat. I serà a mitjan de juny quan tot quedi buit.

Tota aquella illa, és a dir, totes les botigues Fusilé més l’edifici que hi ha al costat, just a tocar el passatge Arnaldeta de Caboet, s’aterrarà. I al seu lloc hi ha prevista la construcció d’un nou edifici. Voluminós. De torre, parlen alguns dels consultats. Que serà un immoble gran i de nova construcció està clar. Com, no se sap. I que les obres trigaran aproximadament un any i mig d’ençà que comencin també s’hauria informat. Una altra cosa per definir és quan s’iniciaran finalment els treballs.

“La propietat ha avisat amb temps i, per tant, no hi ha res a dir”, han assegurat fonts de l'entorn d'empresaris que ja han deixat els locals, que han afirmat que els últims botiguers que han ocupat els espais i els han hagut de deixar en virtut dels ultimàtums, de bon rotllo, fets per la propietat, tindran un dret de preferència, o de prioritat, a l’hora d’ocupar els nous locals. I és que es preveu que la planta baixa del futur immoble aculli activitats comercials. Les condicions que imposarà la propietat, almenys per ara, no se saben i, per tant, tampoc no se sap si els comerciants que han aguantat fins a darrera hora tornaran o no al mateix indret però amb cara nova.

Cara nova a nivell d’immoble i, conseqüentment, de negoci. De fet, l’actuació urbanística servirà per començar a remodelar una part de l’històric comerç de l’avinguda Carlemany. Més tard però no gaire separat en el temps també es preveu una altra actuació urbanística al mateix vial. Tot sia per posar més bonica encara l’avinguda Carlemany. Per posar-la al nivell de Vivand, per fer entrar el comerç de l’eix comercial definitivament al segle XXI.

Comentaris

Trending