S’aprova la modificació del pla d’urbanisme d’Escaldes i s’aixeca la moratòria a Clot d’Emprivat

La CTU ha donat el vistiplau als canvis que permeten alliberar el 50% del sòl de la zona per a fer-ne ús públic, tal com va augurar la cònsol major de la parròquia

La sessió de consell de comú d'Escaldes aquest dilluns
La sessió de consell de comú d'Escaldes aquest dilluns

El canvi al pla d’urbanisme (POUP) d’Escaldes-Engordany que fa referència al Clot d’Emprivat s’ha ratificat totalment aquest dilluns. Durant la sessió de consell de comú s’ha aprovat el Decret corresponent després d’haver rebut de forma oficial la confirmació de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU). Així, la moratòria que s’havia imposat per part del comú a la zona s’aixeca i s’espera que els promotors interessats hi puguin treballar en els projectes seguint les noves directrius.

La cònsol major, Rosa Gili, ja augurava durant la sessió que va tenir lloc a principi del mes de març que la CTU donaria el vistiplau a la modificació del POUP. De fet, s’havia tingut el retorn positiu de forma oral, però calia rebre la documentació per poder ratificar-ho. Així, la comissió havia aprovat el canvi el 24 de febrer, i es va traslladar de forma oficial al comú fa pocs dies. Aquesta aprovació ha comptat també amb el suport de la minoria, que ha fet, però, les seves puntualitzacions.

Dues de les torres de Clot d'Emprivat.

Relacionat

Recta final als canvis del pla d’urbanisme d’Escaldes respecte al Clot d’Emprivat

Malgrat això, Gili ha recordat que amb aquesta aprovació s’aixeca la moratòria que es tenia imposada des del comú a la zona. Abans d’aquest acord que s’ha dut a terme entre totes les parts per a la cessió del 50% de l’espai privat per a ús públic, hi havia promotors que estaven interessats a dur a terme projectes a Clot d’Emprovat, i que van haver d’aturar-los. Ara, Gili ha assenyalat que “podran treballar amb les noves directrius i presentar noves propostes al comú”.

Una de les torres de Clot d'Emprivat en construcció

Relacionat

Gili confia que la CTU aprovarà les modificacions del pla d’urbanisme per a Clot d’Emprivat

Des de la minoria, el conseller demòcrata, Miquel Aleix, ha remarcat que “és un punt important, perquè s’obtindrà més espai”. Malgrat això, ha defensat el projecte de les torres com a una redefinició de l’urbanisme, que permetrà tenir més zones públiques sense perjudicar els propietaris. Gili, per la seva banda, ha recordat que a ella aquestes construccions “no m’han entusiasmat mai”, però que des del comú s’ha treballat amb el que ja es tenia per poder arribar a un punt relativament satisfactori per tothom.

Comentaris (3)

Trending