L’aparcament Escaler d’Escaldes agrada al comú actual però el troba excessiu i draconià

El gran projecte de la majoria demòcrata els mandats passats s’està revisant de dalt a baix, i encara que segons Rosa Gili el conveni amb els privats “no està al calaix” tampoc no és una prioritat

Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler.
Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler. COMÚ D'ESCALDES

“Ho veiem com una bona idea però hi ha molta reflexió a fer.” El projecte estrella de les majories demòcrates del comú d’Escaldes els passats mandats per a la part alta, l’impuls de l’aparcament Escaler, segueix aturat. I així es mantindrà. No està al calaix, segons l’actual cònsol major, Rosa Gili, però tampoc no és una prioritat urgent. El projecte, ha recordat Gili, inclou clàusules draconianes per al comú i tampoc sembla dimensionat per a la zona.

Gili ha admès que com a iniciativa, el projecte “ens agrada” perquè permetria tenir un altre accés a la parròquia, en aquest cas amb una connexió directa a la carretera de l’Obac. A partir d’aquí, però, hi ha molts detalls del conveni que el comú liderat per Trini Marín i Marc Calvet va tancar amb els privats al tram final del mandat passat que frenen el projecte. D’entrada, Gili s’ha demanat si per a la zona on estaria, cal un aparcament per a 600 places quan, ha recordat, el comunal d’Andorra la Vella a Prat de la Creu, amb tota l’activitat que té al voltant, deu tenir la mateixa capacitat.

Una recreació del projecte.

Relacionat

Escaldes posa el fre al pàrquing de l’Escaler

Després, Gili ha recordat que hi ha un seguit de clàusules que són inassumibles. Que ja ho eren abans de la pandèmia i ho són més encara ara, al marge que caldria una inversió d’entre dotze i quinze milions que hipotecaria el comú per molt temps. La cònsol ha recordat que allò pactat al seu dia pels demòcrates imposava que si el comú no tenia acabat la infraestructura amb un període de temps determinat, i “poc factible”, tot el que s’hagués construït passava a mans del privat. “El comú ho perd.”

Amb tot plegat, doncs, “hi ha una reflexió a fer” perquè “un equip comunal que no s’agafés això amb respecte no seria seriós”. La mandatària comunal escaldenca ha explicat que la relació amb els privats “és bona” i malgrat que segurament la propietat de l’espai voldria que s’hagués desencallat la qüestió i s’hagués ja avançat en el projecte, caldrà esperar. “Parlant la gent s’entén”, ha recordat Gili, que ha explicat que s’estan fent anàlisis jurídiques entre altres coses.

Comentaris (5)

Trending