Escaldes posa el fre al pàrquing de l’Escaler

El comú deixa deserta l’adjudicació de l’excavació de l’obra perquè troba massa elevades les ofertes que havia rebut i per forçar la propietat a renegociar el projecte a la part alta de la parròquia

Una recreació del projecte.
Una recreació del projecte. ARXIU

Fre de mà formal al projecte del pàrquing de l’Escaler, la nineta dels ulls de la majoria demòcrata al comú d’Escaldes i que els actuals mandataris comunals volen redimensionar. L’equip liderat per Rosa Gili i Joaquim Dolsa ha declarat desert el concurs per adjudicar les obres d’excavació. Consideren les ofertes rebudes excessivament elevades. Així, alhora, guanyen temps i forcen la renegociació del projecte amb la propietat.

La licitació dels treballs d’excavació d’un projecte poc menys que faraònic i que suposadament hauria de ser un dels eixos revitalitzadors de la part alta de la parròquia estava apunt. La previsió és que els treballs tinguessin un cost de 3,9 milions. Però de les ofertes rebudes, segons les fonts comunals consultades, no n’hi ha hagut cap inferior a 4,5 milions d’euros. La majoria estaven entorn als 5 milions o fins i tot els superaven. Així les coses, s’ha declarat desert el procés.

Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler.

Relacionat

El comú d’Escaldes es planteja ‘desactivar’ el pàrquing Escaler

El comú ha argumentat l’anul·lació del concurs, per dir-ho d’alguna forma, en raons tècnico-econòmiques i financeres. Alhora, retornarà, és clar, els avals a les empreses que van postular-se per assumir els treballs. Segons les fonts comunals consultades, deixar deserta l’adjudicació formaria part també d’un suposat pacte amb la propietat de l’illa urbanística -al tomb del carrer Guillem Adellach- on s’hauria de desenvolupar el projecte, que connectaria el nucli urbà amb la carretera de l’Obac gràcies a un ascensor ja previst.

Encara que l'actual majoria no ho diu obertament, considera que algunes de les clàusules que incorpora el conveni acordat el mandat passat són draconianes i ratllen, fins i tot, l'il·lícit penal

La majoria socialdemòcrata actual manté que vol tirar endavant el projecte, però no amb les condicions que estableix el conveni que a final de l’any passat la corporació va acabar acordant. Troba, encara que no ho diu obertament així, que hi ha clàusules que són manifestament draconianes i, fins i tot, que podrien ratllar l’il·lícit penal. Per exemple, que si en un termini concret d’anys l’obra no s’ha acabat del tot, el que estigui construït passa a mans de la propietat del terreny a cost zero.

“S’han de revisar certs aspectes del conveni”, han assegurat les fonts, que han afirmat que declarar deserta l’excavació era el primer pas per guanyar temps. De fet, fins i tot, per deixar frenat el projecte i replantejar-lo. Més encara després de la tampanada del coronavirus. “S’ha de redimensionar tot”, han assegurat les fonts, tot garantint que hi ha “una renegociació oberta amb la propietat”. Els terminis d’execució, entre moltes altres coses, estan en l’aire.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending