El comú d’Escaldes es planteja ‘desactivar’ el pàrquing Escaler

La corporació avalua si és el millor moment per tirar endavant un projecte negociat durant anys i estudia impulsar un aparcament més modest al terreny de davant de l’església

Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler.
Recreació de com hauria de quedar l'aparcament Escaler. COMÚ D'ESCALDES

La majoria socialdemòcrata del comú d’Escaldes, en el marc de l’anàlisi del pressupost per al 2020, està avaluant l’oportunitat de tirar endavant o, pel contrari, fer marxa enrere en el projecte del denominat pàrquing Escaler. Aquest projecte, negociat durant anys, amb molts serrells que es van haver de polir, finalment es va donar per tancat el novembre de l’any passat per la corporació demòcrata llavors liderada per Trini Marín i Marc Calvet. Era un dels embles i consecucions del mandat.

Havia de ser, també, un projecte cabdal per a la part alta d’Escaldes. Un pàrquing per a 600 places entre la carretera de l’Obac i el carrer Mossèn Adellach. Tres anys d’obres, fins al 2022, amb una inversió prevista, almenys la calculada per la majoria demòcrata, d’uns dotze milions d’euros. El pàrquing, si se seguissin les previsions anunciades al novembre, hauria d’entrar en servei el 2023. Ja al seu dia la representant socialdemòcrata, en aquell moment Cèlia Vendrell, va deixar molts interrogants sobre la taula.

-

Relacionat

Llum verda a la construcció d’un aparcament de 600 places a la part alta d’Escaldes

Ara, els dubtes es mantenen. “Hi ha massa coses mal resoltes”, admeten fonts properes a la majoria comunal, que admeten que s’està analitzant la qüestió i sense descartar del tot encara el projecte Escaler sí que, altres fonts, reconeixen que s’està buscant les vies legals per ‘desactivar’ l’acord establert al seu moment i mirar altres alternatives. Per exemple, promoure un aparcament molt més discret a la parcel·la ja de propietat comunal que hi ha just davant de l’església d’Escaldes.

S'estaria avaluant “l’oportunitat del projecte, la seva viabilitat, si és la millor proposta possible i si ara és el moment de tirar-la endavant” 

L’aparcament vertical projectat inclouria un ascensor públic que permetria connectar la zona del carrer Guillem Adellach i el carrer de l'Obac amb la carretera del mateix nom, just en el punt on recentment s'hi ha col·locat un semàfor un pas de vianants. L’obra que ha d’assumir el comú més l’acord amb el privat propietari del terreny suposa, per a alguns, un benefici desproporcionat, per dir-ho així, per als particulars. Almenys aquest és el parer no només d’integrants de la majoria sinó de molts altres veïns, tot i que no treu que es vulguin millors condicions per a la part alta de la parròquia.

Però la majoria socialdemòcrata, segons les fonts, estaria avaluant “l’oportunitat del projecte, la seva viabilitat, si és la millor proposta possible i si ara és el moment de tirar-la endavant” vista també la situació econòmica en què quedaran, almenys durant un temps, les arques comunals per la crisi del coronavirus, segons que han indicat diferents fonts, que han remarcat que la decisió final, malgrat que no està adoptada del tot, no es pot demorar massa.

Comentaris (3)

Trending