Noves denúncies i condemnes a Lusitans per impagaments

La Batllia cita el president del club “en ignorat parador” per la demanda de l’expreparador físic de l’equip Ricardo da Silva i també sentencia a abonar uns 6.500 a l’exjugador Adri Rodrigues

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

La situació econòmica de Lusitans continua complicant-se... especialment a la Batllia. El club, un dels clàssics del futbol andorrà, acumula denúncies pels impagaments de la temporada passada. Aquesta setmana, el BOPA ha confirmat una nova reclamació, en aquest cas de qui fou el preparador físic, Ricardo da Silva, i dues resolucions que incrementaran encara més el deute de l’entitat ja confirmat per la justícia.

La temporada 2018-19 va ser l’inici d’un viacrucis per a Lusitans, que el pot portar a la desaparició. A més del desastre esportiu, amb la pèrdua de categoria, el club va protagonitzar molts impagaments les conseqüències dels quals s’estan deixant sentir. Ja fa unes setmanes la FIFA va confirmar la sanció de tres períodes de mercat sense poder inscriure jugadors per la reclamació feta per l’uruguaià Pablo González. Però aquesta és només una de les reclamacions pendents.

El BOPA revela aquest dimecres unes quantes més. Una d’elles és la de qui la temporada passada va venir expressament de Portugal, juntament amb la resta del cos tècnic, per encarregar-se de la preparació física de l’equip: Ricardo da Silva. En l’edicte es fixa per al proper 6 de març l’acte de conciliació a la Batllia i se cita al “president del Fútbol Club Lusitans” del qual s’indica que està en “ignorat parador”.

Da Silva ha explicat a Altaveu que va deixar de cobrar el seu salari a partir de novembre del 2018 i que va signar la rescissió del contracte al gener, amb fins a tres mesos sense cobrar. A més, lamenta que “em van faltar el respecte i van jugar amb la meva dignitat”. De fet, assegura que “havia pactat amb el president que em quedava al pis del club fins a finals de gener per poder buscar-ne un altre. Després, em van proposar formar part del seu projecte sense percebre res, fet que no vaig acceptar”. Llavors, afirma, “el nou entrenador va entrar al pis quan estava dormint dient-me que havia de sortir en aquell mateix moment, fins i tot amenaçant-me físicament”. Del pis va marxar l’endemà. Assegura que “no vaig dormir al carrer perquè tenia una amiga que em va allotjar”

 Al BOPA també es publica la sentència per la qual es resol la reclamació d’impagament feta pel defensa Adri Rodrigues, que va fitxar per Lusitans l’estiu del 2018 provinent del Colmenar. El jugador milita actualment a les files de l’Atlètic Club d’Escaldes. La resolució, que s’ha fet amb el club en rebel·lia –cap dels seus representants es va presentar a la vista-, condemna l’entitat a pagar 6.450 euros al central, així com a abonar la part corresponent de les cotitzacions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Una altra decisió judicial afegeix encara més diners a deure a la suma total del club. En aquest cas, un aute del batlle Xavier Colom fixa les costes processals d’un altre procediment pel qual també Lusitans va ser condemnat: entre despeses d’advocat i de procurador 1.608,75 euros més.  

Etiquetes

Pablo González, a la dreta, amb Nico Medina, quan es va anunciar el seu fitxatge per Lusitans.

Relacionat

Una denúncia d’un sol jugador per un deute de 7.000 euros va provocar la sanció de la FIFA a Lusitans
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

La sanció de la FIFA a Lusitans el deixa sense poder fitxar fins a l’estiu del 2021
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Els responsables dels Lusitans amenacen de donar de baixa el club

Comentaris

Trending