La sanció de la FIFA a Lusitans el deixa sense poder fitxar fins a l’estiu del 2021

L’equip es va presentar al duel contra l’Immobiliària CISA la Massana només amb nou jugadors i el duel es va suspendre per l’expulsió d’un d’ells i de la persona que feia d’entrenador

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

La situació al si del Lusitans, un dels clàssics del futbol andorrà, segueix sense aclarir-se. I, de fet, el que s’ha confirmat no fa res més que complicar encara més tot plegat. Així, el que ja és segur és que el club ha estat sancionat per la FIFA amb la prohibició de fitxar jugadors durant tres finestres de mercat. Per tant, no podrien incorporar cap nou futbolista fins a l’estiu del 2021. Per ara, des de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) no s’ha rebut cap petició per donar de baixar l’equip que, de fet, va presentar-se dissabte al vespre a jugar el partit ajornat de la Lliga Unida. Això sí, amb nou efectius únicament. El duel, de fet, no va arribar a finalitzar, ja que es va suspendre quan un dels futbolistes i la persona que feia les tasques d’entrenador van ser expulsats.

La incertesa continua planant sobre una de les entitats clàssiques del futbol andorrà, amb vint anys de vida, els darrers, però, esquitxats amb problemes d’impagaments, molts dels quals han acabat arribant a la justícia i suposant condemnes i embargaments per a l’entitat. I, a més, ara, una sanció de la FIFA, de la qual ja es parlava en el missatge de wattsapp que el passat cap de setmana va córrer dins d’entorn futbolístic i on, fins i tot, s’arribava a assegurar que l’equip es retirava de la competició. L’autor seria David Bosa, una de les persones que, en aquest cas com a secretari, haurien agafat les regnes de l’entitat a inicis de temporada, rellevant l’històric mandatari, Antonio da Silva, al càrrec de president honorífic.

Fonts de la FAF han confirmat a Altaveu que el càstig existeix. En concret, l’organisme internacional ha decretat que Lusitans no podrà fer cap fitxatge durant les tres properes finestres de mercat. És a dir, l’ara oberta –fins al dia 31-, la del proper estiu i la del gener del 2021. Per tant, en cas de continuar existint, el club no podria incorporar cap jugador fins a l’estiu de l’any vinent. Només hi hauria una forma d’aixecar el càstig: complir amb els impagaments que l’han generat.

De la sanció ja no hi ha dubtes. De la resta d’informacions del missatge, sí. Oficialment, a la FAF no li costa cap petició formal per retirar l’equip de la competició i, de fet, el passat dissabte es va presentar als camps de la Borda Mateu per disputar el partit ajornat en el seu dia de la jornada 11 de la Lliga Unida, contra l’Immobiliària CISA la Massana. Ara bé, les condicions van estar molt lluny de les òptimes. El Lusitans va acudir amb tot just nou jugadors.

El partit va començar, sí. Nou contra onze. I no va acabar. L’àrbitre el va suspendre poc després del minut 60 amb un 0-1 a favor dels massanencs al marcador, ja que un dels nou homes del Lusitans va ser expulsat i l’equip, per tant, es va quedar amb vuit jugadors. També va veure la vermella la persona que feia les tasques d’entrenador. Persones que van ser present al camp han explicat a Altaveu que la sensació que van tenir és que ni els mateixos jugadors de l’equip saben què està passant.

El club sí que ha cobrat de la FAF els diners que li pertocaven per participar la temporada passada a la Lliga Multisegur

Ara, serà el comitè de competició qui decideixi com es dona per finalitzat. Fonts federatives, però, han deixat clar que no es pot dir que hi hagi hagut una incompareixença que, en el cas de repetir-se podria suposar l’expulsió del club, risc que, per ara, no existeix.

Cal recordar que fa anys que Lusitans viu moments complicats. El club, que en el seu palmarès compta amb diferents títols nacionals, com ara tres campionats de lliga –dos de Primera Divisió i un de Segona- així com una Constitució i dues Supercopes, acumula els darrers temps denúncies per impagaments, moltes de les quals han acabat en condemna i amb posterior embargament decretat pel saig. La temporada passada va acabar amb el descens des de la Lliga Multisegur a la Lliga Unida.

Tot i això, justament, des de la FAF s’ha confirmat que el club va percebre fa poc els diners que li corresponen per la seva participació la passada campanya a la màxima categoria. Es tracta d’una quantitat, segons les fonts consultades, propera als 65.000 euros. Altaveu ha intentat posar-se en contacte amb els responsables de Lusitans, sense que, per ara, cap d’ells hagi volgut donar explicacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending